Makó Színes

Elindult a pótnagyi tábor Makón

Egyre több helyről kap felajánlásokat a nagymamák tábora, idén több mint száz gyermeket várnak. Az önkormányzat biztosította a helyet, és az ebédet, vállalkozások, magánszemélyek pedig minden mást.

Nagy Szabolcs – Makó

Március óta szervezi Bakacsi Pálné a makói pótnagymamák táborát, hogy a nyárra minden készen várja a gyerekeket. Számtalan vállalkozástól és magánszemélyektől kaptak kisebb-nagyobb felajánlásokat, senkitől nem kérnek sokat, csak annyit, ami még belefér a költségvetésbe.

– Vendéglátós voltam Makón, így nagyon sokan ismernek, apránként gyűjtöttünk össze mindent. Pékektől, zöldségesektől, hentesektől egy kis reggelire, uzsonnára valót. Még Budapestről is érkezett édesség a felhívásunkra. Bármerre megyünk a városban, nagyon sokan megállítanak, és azt mondják, milyen jó, hogy csináljuk. A szülők nagyon hálásak, a gyerekek pedig szófogadóak és aranyosak – mondja Bakacsi Pálné.

A mostani, első héten 25 gyerek van a táborban, a négy hét alatt összesen mintegy 120 gyerekkel számolnak a nagyik. Összesen nyolcan vigyáznak a kicsikre a táborban, hárman állandóan ott vannak, öten pedig váltják egymást. Bakacsi Pálné azt mondja, jó lenne, ha országosan is ki lehetne terjeszteni kezdeményezésüket, mert sok rászoruló gyerek van, és sok ráérő nagymama.

Tavasz óta gyűjtik a ruha felajánlásokat is, ezekből is lehet hazavinni a táborozóknak, a szülőknek így kevesebbet kell költenie új ruhákra. A gyerekek Makó általános iskoláiból érkeztek, Bakacsi Pálné az igazgatókon keresztül az osztályfőnököket kérte meg, írják össze a legrászorulóbbakat.

navigate_before
navigate_next

One Response

  1. Kedves nagymamák,gratulálok a kezdemènyezèsetekhez,hogy önzetlenül segítetek a nyári ovis táborban.Nagyon szèp dolog.Nekem is van 7 unukám ès az a legnsgyobb boldogságom,ha velem vannak.Jó egèszsèget kívánok.

Comments are closed.