Galéria Színes Térség

Népes családja köszöntötte Ilona nénit

A 90 éves Bocociu Ilonát köszöntötte nagyszámú családja és a kiszombori önkormányzat. Az ünnepelt több mint egy évtizede él a településen. Idén már tízszeres dédnagymama lesz.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Már 17 éve lakik Kiszomboron Bocociu Ilona, aki szombaton ünnepelte a születésnapját. A 90 éves asszony Dabolcról költözött át, miután gyermekei kirepültek az otthonból – ki Magyarországon, ki Németországban, ki Horvátországban találta meg a számításait. Ilona néni elmondta, pénzügyi tisztviselőként, gazdasági könyvelőként és iskolatitkárként is dolgozott a nyugdíjas évek előtt.

Ilona néninek három gyermeke, nyolc unokája és jelenleg nyolc dédunokája van, azonban nem sokáig: idén kettő baba is születik a családban, így tízszeres dédi lesz. Az ünnepelt nem unatkozik. Elmondta, remek szomszédjai vannak és gyermekei is naponta keresik fel telefonon.

– Unokáim mind tanult emberek, van köztük, orvos, agrármérnök és pap is. Bár nem sűrűn találkozunk, ugyanis van, aki Német- vagy épp Horvátországban él – árulta el az ünnepelt.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Ilona néni szerint a hosszú élet titka a megértés, a szeretet, a békesség családon belül és kívül, s ha ez mind megvan, ehhez párosul az anyagi jólét is. Az ünnepeltet népes családja és Szegvári Ernőné polgármester is köszöntötte a Rónay-kúriában.