Hírek Térség

Rónay leszármazottak jártak Kiszomboron

Bár meglepetésként érte Kákóczki Lottiékat a kiszombori meghívás, örömmel érkeztek a Maros-menti településre. A Rónay leszármazottak megvitatták a Rónay emlékek megőrzését, de a kukorica-útvesztőről is szó esett.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Kákóczki Lotti, Rónay Eszter és férje Horváth Attila, illetve Rónay Péter fogadta el a kiszombori meghívást. A család Rónay leszármazott: Rónay Tamás Elemér hozzátartozói. Bár a férfi 17 éve elhunyt, életében még sokszor jártak a Maros-menti településen.

Kákóczki Lotti elmesélte, a nagypapához – Rónay Elemérhez – akár évente háromszor-négyszer is leutaztak Budapestről. A gyerekek Elemér bácsinak hívták és nagyon szerették a nagypapát. Az asszony nemrég vonult nyugdíjba, előtte az Országos Mentőszolgálatnál dolgozott, jelenleg főállású mama: az ötéves Rónay Koppány Péterrel sokat találkozik, játszik.

A családot a kukorica-útvesztőre hívták meg, amelynek idei témája a Rónay család. Bár a leszármazottak sokat nem tudnak a labirintusról, délután mindenképpen kilátogatnak oda. Szegvári Ernőné polgármesterrel és a képviselő-testülettel a Rónayak nevét őrző emlékekről és azok felújításáról is tárgyaltak.