Kék hírek Térség

Buszpoggyászba dugta a drogot

Egy 28 éves férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy egy távolsági busz poggyászai közé adta fel a marihuánával teli bőröndjét, abban bízva, hogy ezzel elkerüli a lebukást.

MH-kék hírek

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy szerb honosságú, Belgrádból Bécsbe tartó autóbusz 32 fővel belépésre jelentkezett Röszke Határátkelőhelyen még szerdán 11 óra 30 perckor. Az okmányellenőrzést követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a tételes vámvizsgálat mellett döntöttek és az utasok csomagjait a vizsgálócsarnokba vitték. A poggyásztérben egy bőrönd gazdátlan maradt. Az átvizsgálása során a pénzügyőrök törölközőkbe rejtve több csomagban kábítószer-gyanús anyagot találtak, amiről értesítették a rendőrséget.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a bűnügyi szemle alkalmával a bőröndből 21 csomagban összesen 11.604 gramm növényi törmeléket foglaltak le. A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ vegyészszakértője előzetes véleményében megállapította, hogy a lefoglalt anyag marihuána, ami súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 23 millió forint. A busz utasainak elszámoltatása alapján – a táska lehetséges gazdájaként – egy 28 éves férfi vált gyanússá a nyomozóknak. A szerb állampolgár nem nyilatkozott a csomaggal kapcsolatban, ezért a rendőrök előállították és szagmintát vettek tőle.

navigate_before
navigate_next

Fotó: police.hu

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyája a szagazonosítás során egyezést jelzett a bőrönd és a szerb utas mintája között. A kontroll-szagazonosítás alkalmával szintén az ő mintájánál adott egyértelmű jelzést a kutya. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság tegnap elrendelt.

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda további nyomozati cselekményeket végez a teljes bizonyítottság érdekében.