Többek között jelentős értékre elkövetett hivatali vesztegetés és annak elfogadása ügyében tett feljelentést a rendőrkapitányságon Szabó Bálint. A szegedi jogász szerint Makón nem csak Gazdag János, volt országgyűlési képviselő, de Buzás Péter is kapott több százezer forintos ingyen bérletet.

Nagy Szabolcs – Makó

Megközelíti a kétmillió forintot azoknak a parkolási bérleteknek az értéke, amelyet Gazdag János makói szocialista politikus kapott ingyen a szegedi városházától éveken keresztül – mondta el a parkolási botrány ügyében már több feljelentést is tevő jogász a Makói Rendőrkapitányság előtt.

Szabó Bálint szerint az egy évre több mint 300 ezer forintba kerülő kombinált bérletet kapók listáján a politikus még akkor is országgyűlési képviselőként szerepelt, amikor már régen nem volt az.

Szabó Bálint Makón is feljelentést tett.

– Miután ebben az időszakban már semmi köze nem volt az országgyűléshez, pláne Szegedhez, a bevásárlásokon, és a kirándulásokon kívül nem sok mindent intézhetett ott. Nem tudok másra gondolni, mint hogy Botka László, megyei MSZP elnökként saját helyettesét ilyen módon fizette ki. Elég volt abból, hogy Szeged polgármestere finanszírozza a szocialisták különböző tisztviselőit – mondta el Szabó Bálint.

A feljelentést tevő jogász hozzátette: Botka László közvetlen környezetéből már többen is a vádlottak padján ülnek, többek között a szegedi alpolgármester, és a főjegyző is, ám az érintettek köre az eddig ismertnél jóval nagyobb. Szabó Bálint tudomása szerint deszki, szentesi, csongrádi, hódmezővásárhelyi, sőt további makói szocialista politikusnak is jutott az ingyenbérletből.

Utóbbi kilétére rákérdezve a jogász megerősítette portálunknak, Buzás Péter volt polgármesterről van szó, az ő és a többi érintett politikus szerepét a megtett feljelentés alapján kezdhetik vizsgálni a hatóságok.

A már folyamatban lévő bírósági perben a vád szerint a 2008 és 2012 között kiosztott összesen 307 ingyen parkoló bérlettel több mint 40 millió forintos kárt okoztak Szegednek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest