Hadik György települési képviselő még februárban nyújtott be egy indítványt, miszerint minden háztartásba kerüljön a magyar nemzeti lobogó. Erre 2 és fél millió forintot fordít a városvezetés. Jövő héttől online is igényelhető a zászló.

Gajáta Fanni – Makó

Bár sok makói házon látható magyar zászló a nemzeti ünnepekkor, a közeljövőben ezek a háztartások száma bővülhet. Hadik György települési képviselő indítványozta, hogy minden makói házra kerüljön ki a trikolor. A pénteki rendkívüli testületi ülésen döntött a grémium: 2,5 millió forintot különítettek el a költségvetésből erre. Mint kiderül, egy zászló 8 ezer forintból jön ki: ebben benne van maga a lobogó, a rúd és a tartóelem is.

A képviselő elmondta: jövő héttől a mako.hu-n és a kabinetirodában lehet leadni az igényt a zászlókra, természetesen ingyen. Ebben az évben körülbelül 312 háztartásba kerülhet majd trikolor. – Fontos, hogy aki igényelni szeretne, az minél hamarabb jelentkezzen, mivel a beérkezési sorrendet fogjuk figyelembe venni. Természetesen, a további igényeket is felírjuk és további összeget fogunk félrerakni erre – fogalmazott a képviselő.

Szeptembertől már ki is osztják a zászlókat azoknak, akik azt kérik és a felhelyezésében is segít az önkormányzat. Valószínűleg, a SZEFO készíti el a lobogókat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest