Hírek Makó

Feljelentette a szakszervezet a makói gumigyárat

Az egyik munkarendből a másikba pakolja dolgozóit a makói gumigyár, megszegve a kollektív szerződést, hogy kevesebbet kelljen fizetnie – állítja a szakszervezet, mely a Kormányhivatalnál feljelentést tett az ügy miatt. Nagy Mihály, a Contitech igazgatója szerint egyik dolgozójuk tévedése okozta a hibát, s amikor ezt a szakszervezet jelezte, a tervezett változtatást azonnal visszavonták.

MH-Makó

Megunták a dolgozók a cég packázását, lép a szakszervezet: miután a munkáltató szembe ment a kollektív szerződéssel, feljelentést tett a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségébe tartozó makói szakszervezet – hozta nyilvánosságra a VDSZ.

A szakszervezet állítja, hogy a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a kollektív szerződést megszegve egyik munkarendből a másikba pakolja dolgozóit, hogy kevesebbet kelljen fizetnie nekik. A cég névtelenséget kérő dolgozói szerint „Már rég ki volt függesztve a faliújságra az egész júliusra vonatkozó műszakbeosztás, amikor június 27-én kitettek egy új munkarend szerinti beosztást. Ez július 3-tól lépett volna életbe. Június 28-án a Makói Gumiipari Szakszervezet jelezte a munkáltató felé a pótlékfizetési kötelezettséget, ami a KSZ (kollektív szerződés) alapján jár a dolgozóknak. Ekkor a munkáltató lecserélte a már kirakott beosztásokat egy harmadik fajtára – végül pedig egy negyedik variáció maradt a végleges.”

A VDSZ szerint változtatások lényege az volt, hogy a pótlékfizetési kötelezettséget érintő időszakot érintetlenül hagyták, az azt követő időszakot pedig átírták arra, amit július 3-tól szerettek volna bevezetni. Ez így szabályos is lett volna – ha legelőször így csinálják. De nem így történt. A szakszervezet pedig nem hagyta, hogy a cég a létszámhiány miatt megnövekedett munkamennyiség megkövetelése mellett még a pótlékot is elspórolja a dolgozóktól. A makói dolgozók segítik az ország és a világ többi Conti gyárát, mert az ottani viszonyok miatt nem tudják teljesíteni a megbízásokat. Makóról küldenek munkavállalókat más Conti telephelyekre, terméket hoznak ideiglenesen Makóra, hogy teljesíteni tudják a vevői igényeket. A rendkívüli hőség ellenére több területen is folyamatosan túlóráztatják a már amúgy is kimerült munkatársakat. A pótlék kifizetése alól kibújni akaró munkáltatói magatartás volt az utolsó csepp a pohárban.

Épp ezért a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségébe tartozó makói szakszervezet feljelentette a céget az illetékes Kormányhivatalnál a hatályos kollektív szerződés egyik pontjának figyelmen kívül hagyása miatt. A munkaügyi osztályt arra kéri, hogy hozza meg a megfelelő szankciókat.

Nagy Mihálynak, a Contitech makói gyára ügyvezetője az üggyel kapcsolatban érdeklődésünkre azt írta: “Kollektív szerződésünk tartalmazza annak lehetőségét, hogy munkáltató döntsön arról, hogy milyen munkarendben kell cégünknél munkát végezni. Azt is tartalmazza, hogy amennyiben az adott hónapra a munkarend már ki van írva, annak megváltoztatását minimum két héttel előre jelezni kell a munkavállalók felé. Műszakrend változtatást terveztünk bevezetni július 1-től, azonban egyik dolgozónk hibájából ez a két hetes periódus nem lett betartva és műszakváltoztatás kiírása nem történt meg 2 héttel a tervezett változtatás előtt. A szakszervezet ezt a tévedést a kiírást követő napon jelezte a cég vezetése felé, így a tervezett változtatást azonnal visszavontuk. Cégünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a kollektív szerződés megállapodásait és a törvényi szabályozásokat minden körülmények között betartsuk. Köszönjük a szakszervezetnek az észrevételét.”

3 Responses

  1. Normákat is csökkenthetné a cég minden területen, kevesebb hulladékkal dolgozánk és több termék lenne jó, mint rossz! Vagy nem kell minden mennyiségű megrendelést elfogadni és a dolgozókat szarrá hajtani! Valakinek ezt fel kéne fogni a főnökségnél végre! Szépen lassan kihullanak a dolgozók, aztán lehet majd vakarni a buksit mi legyen!

  2. Munkaerő hiánnyal küzd, de nem alkalmaznak olyan személyeket akik közmunkások!

  3. Éb saját véleményem az mivel minden területen megfordultam és betekintést nyertem minden munkaterületre és folyamatra a 2009 óta megkezdett munkám során. Tapasztalataim igaz senkit nem fognak érdekelni,de leírom. Hőségperc és norma. Hőségidővel probál a dolgozó többlett % ot elérni azzal hogy nem használja ki az adott időt hanem teljesiti a normát, ami azzal jár hogy a megkövetelt 100% teljesitesen felül az idő/perc amit kapnak pluszba kerül elszámolásra. Ezen felül a dolgozó jobb munkát kap esetleg képes és hajlamos hogy 100% helyet 130-140% ot teljesit ugyanis a cég azzal jutalmazza a dolgozót hogy 100% feletti teljesitmény kifizeti ezzel ösztönözve a dolgozót. Hátulütő az hogy ezzel a dolgozó arra hivja fel a figyelmet a vezetőség felé hogy többet kevés hibával lelehet gyártani az adott cikkszámból és a következő hónapban az a 120-130% amit teljesitett a dolgozo az lesz majd a 100%. És megy a mutogatás a vezetőség felé,holott a dolgozó saját maga alatt vágja a fát! Multi cégről beszélünk. Minnél többet minnél kevesebb pénzből minnél jobb minőségben.Ez a cél! Számok diktálnak! De az adott dolgozó(k) vannak annyira birkák hogy nem elégednek meg az adott 100% al mert ugyanis annyit kér a cég. Felette az csak egy lehetőség a dolgozónak, de semmi sincs ingyen. Személy szerint présgépkezelőként kezdtem majd leanen dolgoztam ahol gyártócella vezetőként is dolgoztam majd a meo területen és jelenleg vulkanizálás területen dolgozom. Eddigi tapasztalataim azok voltak hogy lassan ott tartunk hogy a kivánság műsor van. Dolgozo akarja megszabni a főnökének hogy mit akar csinálni és van olyan aki azt hiszi hogy X év munkaviszony után mintha ő maga lenne a főnök. Szerintem minden feltételt megkapnak a dolgozók a munkavégzéshez. Hőségpercel kapcsolatban meg az adott órában az adott percet amit kap a dolgozo nem veszi ki akkor az a saját felelősége.Az a baj hogy panasz van de erre az igazgató külön tart dolgozói forumokat amikre éppen lehet azok nem mennek el akiknek problémáik vannak. Pedig a problémák kiszűrésében és a hibák észlelésében a termelésben a legjobban maga a dolgozó lát bele mivel a dolgozó érintett közvetlen a hibával. Rengeteg dolog van ami nem ugy megy mint kellene,sokmindenben lehetne változtatni és kellene is. De idővel ha eljutnak az infók el ha nem nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.