Hírek Makó

Megkezdődött a Honvéd megújítása

Projektindító megbeszéléssel ma hivatalosan is megkezdődött a „Makó Honvéd városrészének megújítása” projekt első része. Ez még nem az építkezés. A borítóképen a Bem utca egyik háza.

MH-Makó
A Településfejlesztési Operatív Program keretein belül 219 millió forintot nyert a város a Honvéd városrészben élők társadalmi együttműködésének erősítését szolgáló programokra. A megbeszélésen megismerték egymást és a rájuk váró feladatokat a projekt szereplői.

Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertetve a részleteket elmondta: mérföldkőhöz érkezett a településrész. Sánta Sándor, a városrész önkormányzati képviselője mindig is fontosnak tartotta, hogy az itt élők helyzete javuljon, ezért is állt teljes vállszélességgel a pályázat mellé. Gilingerné Ráday Krisztina, a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője  nyújt segítséget a program koordinálásában, hogy az összehangoltan folyjon a nemzetiségi önkormányzat munkájával.

 

A találkozón bemutatkoztak egymásnak a projekt szereplői, így azok a szociális munkások, akik elsőként kezdik el a munkát. Feladatuk közé tartozik a hátrányos helyzetű családok látogatása, segítése, majd később a közösségi programokba való bevonása. A szakembereknek 6 hónapjuk van, hogy kidolgozzák a programokat (tehetséggondozás, egészségfejlesztés tervek, Otthon lenni otthon program) a gyakorlatban.

A program sikeressége az alapja annak, hogy megvalósulhasson a városrész infrastrukturális fejlesztése. Így a közösségi-ház építés, a bérlakások felújítása, az útépítés nyertes pályázati elbírálás esetén legkorábban 2018–ban indulhatnak meg.