Hírek Makó Sport

Népszerű a makói sportélet portálja

Tavaly novemberben indult el a makó sportját feldolgozó weboldal. Ez idő alatt közel 19 ezer képet töltöttek fel 32 sportágban és mintegy 65 ezer látogatója volt a portálnak.

Gajáta Fanni – Makó

Már a Makói Értéktárba is bekerült a város sportját összefoglaló könyv és weboldal. Ménesi Gábortól jött az ötlet, hogy digitalizálni kellene a sportélet képekei és a kötet megjelenése után kezdődött meg a munka. Halász Tamás, a honlap szerkesztője elmondta, jelenleg mintegy 19 ezer fotó található az oldalon az 1900-as évektől kezdve a napjainkig.

A honlapon 32 sportág képei közül válogatnak és kereshetnek a látogatók. A technikai sporton át egészen a labdajátékokig széles választékban található felvétel. A fényképek magángyűjtőktől, a makói levéltártól és a makói sportmúzeumtól kapta a honlap szerkesztője.

A Makó sportja oldalon keresni is tudnak a látogatók: sportág, dátum, helyszín és akár a fotón szereplő emberek szerint is böngészhetőek a képek. A mostanában népszerű „megjelölés” funkció is működik az oldalon, ugyanis bárki megjelölheti a fotón szereplőket.

A honlap szerkesztőjétől megtudtuk, 2016. november 25-én indult el az oldal. Ez idő alatt több mint 65 ezren keresték fel az oldalt. A szerkesztő kéri azokat: akiknek tulajdonukban van bármilyen kép az elmúlt évtizedekből, jelentkezzenek, hogy azok a digitalizálás után az oldalra kerüljenek.