Hírek Makó

Nem értik az üdülőtulajdonosok a városházi értesítést

Több kérdés is felmerült az építmények tulajdonosai részéről a pályázati kiírással kapcsolatban. A Maros-parti Baráti Kör ezért közös megbeszélést szervez ezek tisztázására.

Nagy Szabolcs – Makó

Mint korábban beszámoltunk róla, 8 Maros-parti telek értékesítésére írt ki egyfordulós pályázatot az önkormányzat. Az ezekre felhúzott építmények tulajdonosai már többször jelezték a városvezetésnek, hogy szeretnék megvásárolni a telkeket, eddig azonban erre nem kerülhetett sor.

 Jenei Sándortól, a Maros-parti Baráti Kör elnökétől megtudtuk, az önkormányzat a testületi döntést követően már hivatalosan is értesítette az eladási szándékról az üdülő tulajdonosokat. A tájékoztatásban azonban több nem egyértelmű részlet is van, ezért hamarosan egy közös megbeszélést szerveznek az érintettekkel.

A telkek eladásából mintegy 8 millió forint bevételre számít a város, a legdrágábbat 2 millió forintért értékesítenék, de 620 ezer forintért is lehet vásárolni. A területeken lévő építmények tulajdonosainak a telkekre elővásárlási joguk van, a pályázatok benyújtási határideje július 31-e.