Kék hírek Térség

Egymilliós cigiszállítmányt rejtettek a kocsik

769 doboz adózatlan cigarettát foglaltak le két személyautóból a pénzügyőrök. A szívni való a műszerfal, az ajtók kárpitja és a ködlámpák mögött utazott.

MH-kék hírek

A pénzügyőrök egy magyar rendszámú Volkswagen Passatot ellenőriztek Röszkén. Az autóban egyedül utazó magyar férfi – nyilatkozata szerint – nem szállított bejelenteni való árut.

A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban az autót mégis félreállították szigorított ellenőrzésre. A vizsgálat alkalmával a hátsó lökhárítóból, a csomagtartó oldalborításai mögül, a hátsó ajtók kárpitjai, valamint a ködlámpák mögötti üregekből összesen 630 doboz Chesterfield márkájú adózatlan cigaretta került elő.

navigate_before
navigate_next

Ezt követően egy osztrák Mercedessel érkező szerb állampolgárt ellenőriztek a pénzügyőrök szintén Röszkén. A férfi azt nyilatkozta, hogy nem visz magával bejelenteni való árut, azonban a pénzügyőrök mégis félreállították. A döntés helyesnek bizonyult, hiszen az egyenruhások az autó műszerfala mögött összesen 139 doboz különböző – Chesterfield, LM, Marlboro – márkájú adózatlan cigarettát találtak.

A NAV pénzügyőrei az 1 millió forint értékű – két ügyet érintő – cigarettaszállítmányt lefoglalták, a két férfi ellen pedig a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.