Makó Színes

Beszélő eszközöket kaptak a makói látássérültek

A közel 30 éve cukorbeteg, de csak a 40. életévét jövő januárban betöltő, vak Hári Ferenc az egyike, aki ma kapott beszélő vérnyomás- és vércukormérőt a Givaudan Kft. jóvoltából, a Látássérültek Délalföldi Egyesülete segítségével.

MH-Makó

A Látássérültek Délalföldi Egyesülete  kért segítséget a Givaudan Hungary Kft.-től speciális, a látássérültek életét megkönnyítő segédeszközök vásárlásához. A A cég vezetősége négy magyarul beszélő vérnyomásmérőt, egy magyarul beszélő konyhai mérleget, egy magyarul beszélő órát és egy szkennelni és másolni is tudó nyomtatót adott át ma délután a LÁTDE makói irodájában.

navigate_before
navigate_next

A vakok és gyengén látók számára is használható segédeszközöket gyártó 77 Elektronikai Kft. pedig öt ugyancsak magyarul beszélő vércukorszint mérőt még pluszban ajándékozott az egyesületnek. Az ajándékokat Csontos-Dér Veronika, az egyesület elnöke vette át Karkas Mihálytól, a Givaudan igazgatójától.

Az új eszközök egyik tulajdonosa a közel 30 éve cukorbeteg, 2011 óta vak Hári Ferenc kapta. Mint mondta, ugyan hasonló vércukor mérője már van, de az lassú gyorsan le is merül és sok vér kell az elemzéséhez.