Színes Térség

Jótékonysági koncert az apátfalvi Herczeg László javára

Mátó Mátyásné tanítványai és a Borbély András Band jótékonysági koncertet ad Herczeg László részére, aki 10 évvel ezelőtt váratlanul stroke-ot kapott. A befolyt összegből a további rehabilitációt szeretné a család finanszírozni.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Nem is volt kérdés Mátó Mátyásné és férje számára, hogy csatlakozzanak ahhoz a jótékonysági délutánhoz, amelyet Herczeg László részére tartanak. Az apátfalvi férfi 10 évvel ezelőtt agyvérzést kapott, amely következtében minden újra kellett kezdeni annak ellenére is, hogy az orvosok lemondtak róla. A most 45 éves férfi és családja mindent megtesz, hogy a megkezdett gyógyulás folytatódjon.

Sóki Mátyásné óvodapedagógus volt az, aki egy felhívást írt ki a Facebook profiljára az apátfalvi férfi tragédiájáról. Mint elmondta, a család nincs egyszerű helyzetben, ugyanis a rehabilitáció miatt Szegedre kell járniuk, de kocsi híján autóbusszal kell utazniuk. A kezelési és utazási költséget az ápolási díjból, a családi pótlékból és a nyugdíjból finanszírozzák.

– Anikó mindent megtesz, hiszen jár hozzájuk logopédus, gyógytornász, gyógymasszőr, akik minimális összeget kérnek azért, amiért Lacit beszélni és járni tanítják újra – mesélte a szervező. Hozzátette, pár évvel ezelőtt a család kapott segítséget az akkori önkormányzattól, azonban az az összeg elfogyott. Most a családfő felesége kérte a segítséget.

Hallgassa meg Sóki Mátyásné további gondolatait:

A felhívást Mátó Mátyásné is olvasta és kérdés nélkül felajánlották a segítségüket. Az apátfalvi iskola tanítója elmondta, szombaton az énekes palántái a You Raise Me Up és Tell Me Why című dalokat fogják előadni a helyi templomban. A Borbély András Band is csatlakozott a kezdeményezéshez. Mátó Mátyás, a fúvószenekar karnagya kiemelte, nem ez az első eset, hogy jótékonysági rendezvényen vesznek részt. A házaspárnak természetes volt, hogy segítenek.

A jótékonysági koncert szombaton, 17 órakor kezdődik az apátfalvi Szent Mihály római katolikus templomban.