Hírek Makó

DK: Palkovics hajtotta végre a makói Fidesz ítéletét

“Rója István 22 évig vezette a József Attila Gimnáziumot. Mindig ügyek mellett állt ki, a diákjai és a kollégái érdekeit szem előtt tartva vezette az intézményt. Nem állt be a sorba, így nem felelt meg a NER követelményeinek – írta portálunknak küldött közleményében a DK választókerületi elnöksége. Alább a teljes közleményük. (A képen kék szalagokat kötnek az iskola kerítésére a május 3-ig szimpátiatüntetés résztvevői.)

“A makói narancspárt egyenesen azt állította, hogy az igazgató nem innovatív, dacára annak, hogy a gimnázium diákjainak eredményeiről folyamatosan jelennek meg a sajtóban hírek. Pályázatában pedig előre mutató terveket vázolt. Toldi János fideszes képviselő ki is mondta, hogy azért nem maradhat igazgató, mert részt vett a kockás inges demonstráción, melyet az oktatás mellett tartottak országszerte. Leszögezhetjük, az igazgató nem vádolható azzal, hogy bármelyik politikai pártot is nyíltan támogatná. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy a teljes ellenzék mögé állt, mikor kiderült, hogy a makói fideszes többség nem javasolta az intézmény további vezetésére, mondván romlik az intézmény színvonala. Figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy az egész magyar oktatás színvonala romlik és ez pont a Fidesz oktatáspolitikájának köszönhető. Rója István pont ezért emelte fel a szavát!

Palkovics László államtitkár mondta ki az ítéletet, melyet a helyi narancsosok megírtak. Rója István nem maradhat a gimnázium élén. Ezzel az ítélettel szembementek a diákok, a szülők, a tantestület és minden makói akaratával!

A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöksége arra kér mindenkit, aki támogatja Rója Istvánt, hogy a szimpátia tüntetés óta szimbolikus jelentőségű kék szalaggal fejezze ki szolidaritását a még néhány napig hivatalban lévő igazgató mellett.

Kössünk kék szalagot a JAG kerítésére!” – írta közleményében a Demokratikus Koalíció Csongrád 4. sz OVK elnöksége.

2 Responses

  1. Erdekes megallapitas hogy nem eredmenyes ez az iskola az osszes gyermekunk oda jart mindeggyiket felvettek az eggyiket a tortenelmi tanszekre a kislanyt tanar kepzo foiskolaba nagyon eredmenyesen tanulnak .Szenyen es gyalazat az egesz eljaras.

  2. Itt már semmi tudás, sikerek, eredmények nem számítanak, csak az ORBÁNI AKARAT VÉGREHAJTÁSA fontos, még akkor is, ha a következő évfolyamokon tanulók nem olyan színvonalas oktatást kapnak, mint most kaptak !
    Szíveskedjenek TÜNTETNI, hívni a Tanítanikék mozgalmat is és mindenkit ! Ilyen személycserék még a Rákosi rendszerben sem voltak talán

    .

Comments are closed.