Makó Színes

Ágtörő f@szagyereket keresnek Makón

Nem csak a rendőrség, de a Loft Café is keresi azt, aki letörte a Makovecz téri egyik díszberkenye egyik ágát. A szórakozóhely facebook oldalán a szemtanúnak ingyenes belépést és köszönet-vendéglátást ad jutalmul, a rongálót pedig örökös kitiltással büntetni.

Korom András – Makó

Makó viszonylatban a rongálás nem számít különlegesnek, hiszen korábban még az Petőfi parki tavacskába is beledobáltak mindenfélét, az azonban igen, hogy egy szórakozóhely ajánl fel nem is akármilyen jutalmat a nyomravezetőnek. A Loft facebook oldalán azt írja szolgálati közleményként, hogy „Amennyiben bárki tudna valamilyen konkrét infot a képen látható cselekedet kapcsán nem lennénk hálátlanok! Dolgozzunk együtt egy kulturált Makóért!! Az infót szolgáltató ingyenes belépést és köszönet vendéglátást, a f@szagyerek örökös kitiltást nyer!”

Ennyi maradt belőle. Mára levágták a kitört ágat.

A rongáló kiléte kiderítésének esélyét nagyban megkönnyíti, hogy a belváros gyakorlatilag tele van térfigyelő kamerákkal, a Makovecz tér, épp a megrongált fa felőli részén, a Kuglernél is van egy. A városházától megtudtuk, hogy a makói önkormányzat hétfőn tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

A tettes most meglehetősen izgulhat, hiszen a megrongált fa eszmei értéke 200 ezer forint, így jobban jár, ha nem várja meg, míg a rendőrök kopogtatnak be hozzá, hanem önként jelentkezik. A Makói Rendőrkapitányságon rongálás szabálysértés miatt indult eljárás az ismeretlen tettes ellen.