Hírek Térség

Szeptemberben indulhat a cipzárgyártás Palotán

Harmincan kaphatnak munkát a tótkomlósi MAS 2003 Kft. cipzárüzeme palotai kihelyezett üzemében, jelentkezőkből viszont sokkal több van. Hosszú évek óta nem volt hasonló munkahelyteremtésre példa a településen.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

Még az időközi polgármester választás előtt, Nyergesné Kovács Erzsébet utcafórumán merült fel először, hogy egy Tótkomlóson már működő vállalkozás kihelyezett üzemet hozna létre Csanádpalotán. Az akkor még csak polgármesterjelölt többször hangsúlyozta, fontosnak tartja a munkahelyteremtést, ez a kérdés elsődleges szerepet kap a munkája során. A választást megnyerte, most, alig egy hónappal ezután pedig el is kezdte megvalósítani ígéreteit. Ennek eredményeként hamarosan létrehozhatja palotai telephelyét a tótkomlósi cipzárgyártó vállalkozás.

– A választás előtt találkoztam az olasz tulajdonossal, az még nem tárgyalás volt, inkább csak beszélgetés. Jeleztem neki, hogy nagyon szeretnénk, ha létrejönne egy ilyen üzem a településen. Azóta többször találkoztunk és az egyeztetések eredményeként szeptembertől elindulhat a gyártás. Csanádpalotán az önkormányzaton és néhány mezőgazdasági vállalkozáson kívül nincs ekkora munkáltató, emiatt is nagyon fontos előrelépés lesz ez. Hosszú évek óta sajnos nem sikerült munkáltatót vonzani a településre – mondta el érdeklődésünkre Nyergesné Kovács Erzsébet.

Perneki László alpolgármester mutatta meg az olasz tulajdonosnak (kékben) az üzemnek kiszemelt helyet.

A polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat egy jelenleg üresen álló épületet biztosít a munkavégzéshez. A cég egyelőre 30 embernek adhat majd munkát, ám jelentkezőből ennél jóval több van, közel 50 érdeklődő van az állásokra.

A csanádpalotai telephelyen először csak olyan munkafolyamatokat végeznek majd, amihez nem kell gép, később azonban cég ezeket is biztosítja majd a munkavállalóknak.