Hírek Makó

Nevet kaptak a Maros-parti üdülőövezet utcái

Nincs többé céltalan bolyongás a makói  Maros-parton. A GPS-be kerülő számozást és neveket a messziről érkező vendégek és nyaralók is könnyen megtalálhatják.

Nagy Szabolcs – Makó

Számos ingatlan található a Maros-parti üdülőövezetben, ám eddig nem volt könnyű eligazodni a területen, kivéve azoknak, akik rendszeresen járnak le a strandra, kalandpartra, vagy a nyaralókhoz. A turisták azonban már komolyabb fejtörést okozhatott megtalálni magát az üdülőterületet is, ezt a bosszankodást is megspórolhatják azzal, hogy végre neveket kaptak az utcák, és házszámot az ingatlanok.

Ebben nagy segítségére volt az önkormányzatnak a Maros-parti Baráti Kör, amely utcaneveket is javasolt. Bár címeket kaptak az ingatlanok, ezeket állandó lakcímként továbbra sem lehet feltüntetni, hiszen a hullámtérben állnak.

Nem kell többé térkép, hogy eligazodjunk a Maros-parton.

– Több évtizedes adósságot törlesztettünk most, az üdülőterület végre szervezettebb képet fog mutatni, ami fontos, hiszen nagyon sokan járnak ide. Az utcáknak, telkeknek neve lesz, és ez GPS-en is megjelenik napokon belül, ami turisztikai szempontból nagy előrelépés – mondja Toldi János önkormányzati képviselő.

Összesen 24 táblát helyeznek majd ki az utcanevekkel, a telkek pedig számot is kapnak, amelyet a tulajdonosoknak kell felrakni.

– Ahol tudjuk a kerítéseken, vagy a kerítés oszlopokon lesznek elhelyezve. Két áttekintő térképet tartalmazó tábla lesz kihelyezve, ami az egész területet mutatja, az egyik a strand előtt, a másik pedig a Lombkorona sétány melletti parkoló környékén – tudtuk meg Szűcs Jánostól. A Makói Városgazdálkodási Nkft. műszaki vezetője hozzátette: a táblák UV állóságára garanciát is vállalt a kivitelező.