Belföld Kék hírek Ország-világ Színes

Már csak pirulával állt a “jegenye”

Túl sok, összesen 140 adag Magyarországon forgalomba nem hozható potencianövelő készítményt vásárolt egy ismeretlen személytől egy 33 éves férfi -, ezért pénzbüntetésre ítélték. A kép illusztráció.

MH-színes

A szer ugyan más, receptre felírható, forgalomban lévő készítmény hatóanyagát tartalmazza, azonban Magyarországon nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel. A 33 éves férfi a szerből 17 adagot elfogyasztott, a többit a nyomozó hatóság a házkutatás során lefoglalta.

A megszerzett potencianövelő készítmény a mennyisége és a magas hatóanyag tartalma miatt indokolatlan mennyiségűnek minősül. Aki Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi terméket indokolatlan mennyiségben megszerez, tart, az követi el a bűncselekményt.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban pénzbüntetés kiszabását és a lefoglalt készítmények elkobzását indítványozta.