Ország-világ Programok Színes

Vigyázat, csalfa az idei kukorica-útvesztő!

Szombaton nyitják meg a kilencedik kiszombori kukorica-útvesztőt. Idén a Rónay-család áll az útvesztő középpontjában. A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör vezetője elárulta: a neten megjelent térképek tévesek, a helyszínen derül ki, mi is az útvonal. (Főképet készítette: Baranyi Sándor.)

Gajáta Fanni – Kiszombor

Hétvégén a Rónay-családdal kapcsolatos programokkal nyílik meg a kiszombori kukorica-útvesztő. Közel 5 héten át minden szombaton más és más tematikával várja a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör az érdeklődőket.

Endrész Erzsébet, a honismereti kör vezetője elmondta: 5 hektáron, 430 méteren keresztül 155 sorban ültettek el több mint 100 ezer tőnyi kukoricát. Várhatóan két-két és fél méterre nő a tengeri. Mint minden évben, idén is lesz egy kis csavar az útvesztő térképében: azok a képek, amelyek megjelentek, nem biztos, hogy a valóságot ábrázolják.


Július elején még így állt a málé. Forrás: Útvesztő.

– Annyi igaz a megjelent képekből, hogy a Rónay-család címerét is belevágtuk. Újdonságunk, hogy négy szabadulószobát is tartalmaz az útvesztő – árulta el Endrész Erzsébet.

Az első héten a Rónay-családdal kapcsolatos programot szervezett a honismereti kör: 14 órakor a művelődési házban kiállítással kezdődik az útvesztő. A második héten kincskereső nappal várják az érdeklődőket az útveszőnél. A harmadik hét az ősmagyarokkal fog foglalkozni. Negyedik héten a honismeret áll a középpontban, majd az utolsó héten a kézműveskedni tudnak a gyerekek és a felnőttek egyaránt.