Hírek

Százezret kapott Makótól a költő

Nem, ez nem a múlt és nem is József Attiláról szól, hanem egy nagyon is mai költőről. Fotó: dokk.hu

Korom András – Makó

Mecénásként százezer forint vissza nem térítendő támogatást adott a makói önkormányzat Janáky Mariannát, hogy az megjelentethesse „Magamba ragasztottalak” és „Szerelmes utak” című kéziratait. Az elsővel a Magyar Napló Kiadó pályázik a NKA-nál. A kiadó könnyebben jelenteti meg azt a kötetet, melyhez kisebb összegre kell pályázni, a költő ezért fordult a makói önkormányzathoz.

A makói tanár-költő 8 esztendeje ír, versei és kisprózái magyar és szlovák irodalmi lapokban, többek közt a 2000-ben, a Ambrooziában, a Bárka onlinon, az Élet és Irodalomban, a Tiszatájban és online kiadásában, az Irodalmi Szemlében, a Magyar Naplóban, a Műhelyben, Műútban, Opusban és a Szőröskőben jelennek meg. Első kötete az Egységesülés magánkiadásban 2008-ban látott napvilágot Makón, majd 2016-ban az Ab Art kiadó jelentette meg a kisregényét Novellák regénye címmel.

Janáky Marianna 1978-ban magyar-orosz szakos tanárként végzett, később német nyelvtanári és könyvtári asszisztens végzettséget szerzett. 2010 májusában felvették a Szegedi Írók Társaságába.