Színes Térség

Gyertyafény mellett koncerteztek Kiszomboron

Negyedik alkalommal szervezték meg Kiszomboron azt a gitárkurzust, amelyre az ország minden pontjáról érkeznek zenészek. Péntek este gyertyafénynél mutatkoztak be a kurzus résztvevői a Rotundában.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Nemcsak helyi, hanem budapesti, győri, miskolci, pécsi és szegedi tanuló zenészek is örömmel érkeznek és vesznek részt a kiszombori gitárkurzuson, amely gyerektábor és fiatal művészeknek szervezett kurzus egyben. Idén négy professzor – Roth Ede, Szilvágyi Sándor, Csáki András és Stachó László – dolgozik együtt a hallgatókkal.

A zenészek közül többen visszatérők: Szigeti Bence tavaly vett rész először a kurzuson és annyira megtetszett neki, hogy idén is jelentkezett rá. A 15 éves srác Pécsről érkezett.

– A gitár és a zongora között vacilláltam 7 évvel ezelőtt, de végül az előbbit választottam. Anyukám zongorázott, de nekem a gitár jobban tetszett. Előtte is pengetgettem, volt alkalmam kipróbálni – tudtuk meg Bencétől. A pécsi fiú jelenleg művészeti szakgimnáziumban tanul, de a jövőben egyetemre is szeretne járni és előadóművészként szeretne tevékenykedni.

navigate_before
navigate_next

Péntek este a rotunda adott helyet egy koncertnek. Rónai Dániel, a kurzus főszervezője elmondta, több mint 10 bátor jelentkező mutatkozik be a gyertyafény mellett. Ezen a héten Makón a Zenepavilonban is koncerttel készülnek a gitárkurzus résztvevői.