Színes Térség

Családostól szórakoztak az Aranysziget lakói

A ma délelőtti zenés-táncos és kabarétréfás nyílt napon családostól szórakozhattak az Aranysziget otthon lakói, de még a finom ebédet is együtt költhették el.

MH-Aranysziget otthon

Drubináné Fodor Katalin intézményvezető, Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Endrédiné Zsóka, az alapítvány elnöke köszöntőjét követően máris felcsendült Brahms: Magyar táncok című darabja, s az otthon aulájában összegyűlt közönség nem csak meghallgatta a zenét, de gyönyörködhetett is a korhű ruhába bújt táncosok (Bodáné Évi, Gácsi Icu, Sőrésné Editke, Nédóné Brigi, Sarusiné Ildikó, Hajdu Dóri és Hevesiné Évi) szépen koreografált fellépésében.

A szép számú közönség előtt – következő fellépőként – Benkő József apartmanos otthonlakó adta elő saját versét.

Marton László és Bartók Laura, a Silver Táncsport Egyesület két kiváló, már számos szép eredményt elért fiatal versenyzője kétszer is a színre lépett, előtt a standard majd a latin táncokból adtak méltán sikert kiváltó ízelítőt.

Hogy mi a jelentősége az ilyen nyílt napnak? Drubináné Fodor Katalintól megtudja:

S hogy a színházi produkció se hiányozzál az otthon dolgozói és lakói jóvoltából került színre Arany János Fülemüle című versének ma is aktuális feldolgozása: miszerint a két perpatvarkodó szomszéd veszekedéséből egyedül csak a bíró jár jól (játszották Gulyáné Icuka néni, Farkasné Marika néni, Gyánti Erzsike, Kerepesiné Erzsike, Szilágyiné Magdi néni, Lakatosné Ibolya, Muskó László (mint a bíró), Hajdu Dóri, Sarusiné Ildikó, Rózsavölgyiné Zsuzsi, Hevesiné Évi és Majorné Marik Gyöngyi). A jelmezes jelenetet majd a táncosok második fellépését már igazi különlegesség, az úgynevezett ülve táncolás követte, z otthonlakók és dolgozók csoportja közismert operettmelódiákra mutatták meg, hogyan lehet szó szerint táncra perdülni úgy, hogy közben egy pillanatra sem hagyták el széküket. A közönség vastapssal jutalmazta a műsort, s szintén a tenyerek ütemes összecsapkodásával köszönték meg Varga Nándor verselését, aki az apartmanban élő Lőkös Ida: Július című költeményét tolmácsolta.

Ezt mondta Rózsavölgyi Anna intézményvezető helyettes azt is elmondja, hogy miért borul fel ilyenkor a megszokott rend:

A családtagokkal közösen helyben elfogyasztott ebéd előtt a 35 éves osztálytalálkozó című humoros jeleneten derült mindenki, ahol a találkozón résztvevő asszonyok dicsekednek gyerekeikkel, unokáikkal és férjeikkel – zajos sikert aratva. És az is kiderült, hogy a 4.b. Osztályosok arra gyúrnak, hogy az Aranyszigetbe költözve úgy szekálják a gondozóikat, ahogy egyiküket most teszik a ma ott élők.

A műsor végén Gyöngyi Norbert énekelt nagy sikerrel két közismert, a Csárdáskirálynőből való operettrészletet.

navigate_before
navigate_next