Kék hírek Makó

Gyorsított eljárás a mobilrabló makói fiatalok ügyében

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé azt a két makói fiatal férfit, akik június 13-án, Makón elkérték a sértett mobiltelefonját, majd miután az egyik vádlott fejbe ütötte, a mobilját el is vitték.

MH-Makó

A vádirat szerint az elkövetők idén június 13-án hajnalban, az egyik makói vendéglátóegység előtt beszélgetni kezdtek a sértettel és az egyik vádlott elkérte tőle a 20 ezer forint értékű, törött előlapú mobiltelefonját, hogy megnézze.

A vádlott a mobilt eleve azzal a szándékkal kérte el, hogy azt nem adja vissza, előzetesen pedig megbeszélte a másik vádlottal, ha szükséges, akkor üsse meg a sértettet. A sértett önként odaadta a mobilt, majd egy idő után visszakérte azt. A vádlottak a kérésnek nem tettek eleget, elindultak a helyszínről, a sértett követte őket, miközben továbbra is kérte vissza a telefont. Az egyik vádlott ekkor jobb ököllel megütötte a sértett fejét, miközben a mobiltelefon az azt elkérő másik vádlottnál maradt. A sértett az ütéstől a földre került, de sérülést nem szenvedett. A vádlottak elhagyták a helyszínt, a mobiltelefont később a rendőrség lefoglalta és visszaadta a sértettnek.

A Makói Járási Ügyészség társtettességben elkövetett rablás bűntettével vádolja az elkövetőket, bűnösségük kérdésében a mai napon fog a Makói Járásbíróság dönteni.