Hírek Makó

A külvárosi részekkel folytatódik a közlekedési konzultáció

Folytatódik a makói közlekedés javítása: ezúttal is konzultáció indul, amely a külső városrészeket érinti. Várhatóan jövő nyáron orvosolják a hibákat. Főképünkön: a belvárosban több táblát is kicseréltek az elmúlt időszakban.

Gajáta Fanni – Makó

Tavaly Hadik György települési képviselő indítványozta a makói közlekedés felülvizsgálatát. Ekkor Móricz Sándor közlekedési szakértőt kérték fel, hogy tanulmányozza azt. Ennek eredményeként a belváros forgalmát javították. Most a külső városrészeket vizsgálják felül. Az Árpád utcát, a Szent István teret, az Apaffy utcát, a Kálvária utcát, a Vásárhelyi utcát, az Erdélyi püspök utcát, a Hajnal utcát, a Batthyányi utcát, a Kálvin utcát, a Lonovics sugárúton kívül eső szakaszokat érinti a konzultáció.

– Az előző körhöz hasonlóan konzultációt hirdetünk meg Makó város honlapján. Azt szeretnénk kérni, hogy a külső körrel kapcsolatban is mondják el véleményüket a makóiak, ahogy tették azt a belváros közlekedésnél is. Keressék meg települési képviselőjüket is, akár a közlekedési szakértőnket, de az is fontos, hogy ezt a kérdőívet is kitöltsék – fogalmazott Czirbus Gábor alpolgármester.

Ahogy már megszokhatták a helybéliek, ismét több kérdésre válaszolhatnak, illetve egy olyan része is van a konzultációnak, ahol a véleményüket kifejthetik. Az alpolgármester kiemelte, az első kérdőívben is több olyan kerékpáros- és gyalogos közlekedéssel kapcsolatos információkat kapott a városvezetés, amely megkönnyítette mind a közlekedési szakértő, mind az önkormányzat feladatát.

A kérdőívet augusztus 20-ig lehet kitölteni a város hivatalos oldalán. Ezt követően 2018-as költségvetésből tudja a város finanszírozni a közlekedés javítását. Ebben az évben 600 táblát cseréltek ki 7 millió forintból.