Hírek Makó Színes

12 ezer négyzetméteres telket ajándékoznak Makónak a reformátusok

Egészen pontosan a Szikszai utca 4. és Nagycsillag utca 24. alatti 11 ezer 964 négyzetméteres terület azon részét kapja ajándékba a város a református egyháztól, melyen megépülhet az úgynevezett kézilabda munkacsarnok.

Korom András – Makó

Lázár János egy idén februári fórumon jelentette be, hogy 650 millió forintból épülhet kézilabda munkacsarnok Makó-Újvároson. A helyszín a Szikszai György Református Általános Iskola melletti üres terület, miután a Makó-Újvárosi Református Egyházközség presbitériuma belegyezett ebbe. A Magyar Kézilabda Szövetség közreműködésével megvalósuló „C” típusú, azaz a legnagyobb alapterületű csarnok nem csak az iskolásoknak, hanem a környéken élőknek is biztosítja majd a mozgáshoz való lehetőséget.

Az ügyben új fejlemény, hogy a református egyházközség elhárítandó az építkezés elől az akadályt, a 11 ezer 926 négyzetméteres telek a kézilabdacsarnok építésére igénybe veendő részét ajándékozza Makónak. A kézilabdacsarnokot ugyanis a város fogja üzemeltetni, a szikszais diákok azonban reggel 8-tól délután 4-ig használhatják.