Makó Színes

Népszerű szórakozóhely a makói kalandpart

Az ország minden tájáról, és külföldről is járnak vendégek a hét éve megnyílt Maros Kalandpartra. Számos ügyességi játék várja a gyerekeket, de a Maros felett átcsúszás a legvonzóbb.

Nagy Szabolcs – Makó

Május óta rengeteg gyerekcsoport volt a környező településekről a makói Kalandparton, de távolabbi városokból, sőt Szerbiából, és Romániából is érkeztek már ide vendégek. Ott jártunkkor éppen két nagy csapat is próbára tette bátorságát, az egyik a szegedi Sportmánia Egyesület szervezésében érkezett, tizenhét fővel.

– Én már voltam itt máskor is, azért választottuk, a Maros feletti átcsúszás hihetetlen élmény a gyerekeknek, illetve az akadálypályán jól el is fáradnak. Szoktak persze olyanok is lenni, akik először kicsit félnek, de azt látjuk, amint egyszer kipróbálják, onnantól le sem lehet szedni őket – mondja Ördög Márton szervező.

A folyó feletti csúszást, a canopyt valóban kisebb-nagyobb sikítások közepette élvezték a gyerekek, az itt eltöltött időből mégis erre emlékeznek legszívesebben vissza.

– Nagyon jól éreztem magam. Voltak könnyebb, és nehezebb részek is, azoknál kértünk egy kis segítséget is. Én csak akkor féltem egy kicsit, amikor a Maros felett átcsúsztunk, de aztán kiderült, hogy nem olyan vészes – mesélte élményeit Sonkodi Léna.

Sonkodi Lénát apukája is elkísérte a gyerekcsapattal.

A biztonságra nagyon figyelnek a kalandpart munkatársai, a gyerekeknek minden alkalommal elmondják mit szabad, és mit nem szabad csinálni, illetve mire kell odafigyelni a magasban.

– Mindenki kantárral és karabinerrel van biztosítva, hogy ne tudjon leesni, valamint sisakot is használni kell a pályán. A felnőtt pályára pedig életkor és magasság korlát is van, ez utóbbi 140 centiméter. A gyerekpályát már három éves kortól lehet használni, a felnőttet viszont csak tíz-tizenegy éves kortól ajánljuk – tudtuk meg Igaz Ferenc pályamestertől.

navigate_before
navigate_next