Színes Térség

A hite segíti a 90 éves Ida nénit

A 90 éves Pásztor Lászlóné Szűcs Idát köszöntötte a magyarcsanádi önkormányzat születésnapja alkalmából. Az idős asszonyt a helyi református közösség részéről Vladár Sándor lelkész is meglátogatta ez alkalomból.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

Szűcs Ida 1927. július 6-án született Csanádpalotán, de még egész kicsi korában átkerült Magyarcsanádra. Azóta is itt él, nagy boldogságban és örömben.

– A két éves dédunokám, Pásztor László Péter mindig meglátogat, amikor édesanyjával átjönnek Apátfalváról. Ida dédinek szólít, és sokat találkozunk – mesélte az ünnepelt. Ida néninek három fia és négy unokája van.

Fiatalabb korában mindennel foglalkozott: volt boltos és az állatokkal is sokat dolgozott. Mint elmondta, a piciktől a nagyokig mindenkit egyaránt szeretett. A 90 éves asszonynak még mindig vannak baromfiai, kutyái, macskái és virágai, akiket gondozhat.

Ida néni mélyen vallásos, amíg tudott, mindig elment a templomba. Születésnapja alkalmából a helyi református közösség részéről Vladár Sándor is köszöntette. Az önkormányzattól Farkas János polgármester és Tóth-Pál Lászlóné alpolgármester is meglátogatta Ida nénit, aki tortát és virágot kapott születésnapja alkalmából. Farkas Jánosné is köszöntette az ünnepeltet.

Ida néni szerint a hite, a családi szeretetnek és a sok munkának köszönheti ezt a hosszú életet.