Hírek Makó

Félre utalt a makói család, jelenleg nincs áram a házukban

Véletlenül a DÉMÁSZ-nak utalta át az egyik korábban elmaradt áramszámla összegét a nevét elhallgatására kérő, a Makón közismert és megbecsült családhoz tartozó olvasónk, pedig a Telekommal álltak szerződésben. A DÉMÁSZ egy idő után visszaküldte nekik a pénzt, de az áramot is kikapcsolta.

Gajáta Fanni – Makó

Bármely családnál megeshet, hogy elkallódik egy számla, így azt nem fizetik be. Így járt az a makói család is, aki megkeresett minket. A nevét elhallgatását kérő hölgy elmesélte a kálváriáját, amelyet a Magyar Telekom Nyrt. és a DÉMÁSZ okozott neki.

– Évek óta a Magyar Telekomtól a villanyszámlát, de azok a DÉMÁSZ-tól veszik az áramot. Június 19-én kaptam egy ajánlott levelet, amelyben már a kikapcsolásról értesített a DÉMÁSZ. A levelük szerint márciusban nem fizettünk be egy 12 ezer 162 forintos számlát. Reggel átvettem, 9 órakor már át is utaltam az összeget – fogalmazott az asszony. Az utalásról két emailt is küldött: egyet a Magyar Telekomnak, és egyet a DÉMÁSZ-nak. Utóbbitól egy automatikus választ kaptak, előbbi nem jelzett vissza.

A felszólításban az állt, hogy június 29. és július 5. között bármikor lekapcsolhatták volna az áramot. A befizetéstől követően eltelt 10 nap és ekkor ismét elküldte azt a két levelet, amelyben igazolta: az elmaradt márciusi számla kifizették.

– Örültünk, mivel eltelt a tervezett kikapcsolás napja és áramunk maradt. Azonban július 4-én délután e-mailben jelezte a DÉMÁSZ, hogy az nem nekik kellett utalnunk a pénzt, hanem a Telekomnak. Másnap fél 2-kor visszautalták az összeget, de 3 órára már le is kapcsolták nálunk az áramunk – mondta a panaszos.

Azóta is áram nélkül maradtak, pedig a Magyar Telekom Nyrt.-nek nemcsak az elmaradt összeget utalták át, hanem az összes esedékes csekket kifizették. Emellett a DÉMÁSZ-nak elküldték a 17 ezer 500 forintot, amely az áram visszakötésének az ára.

– Felhívtam a DÉMÁSZ-t és a telefon másik végén kiröhögött az ügyfélszolgálat. Mint megtudtam, ha az ő ügyfelük lennék, akár már este, de legkésőbb másnap lenne áramom. Mivel nekem a szolgáltatóm a Magyar Telekom, ezért csak akkor kötik vissza az áramot ha a Telekom ezt jelzi feléjük.

Felkerestük a Magyar Telekom Nyrt.-t és a DÉMÁSZ-t is, azonban kérdéseinkre nem kaptunk még választ. A család elhatározta, ha a kálváriájuk véget ér, mindenképpen a DÉMÁSZ-t szeretnék fő áramszolgáltatónak tudni.

– Jelenleg ott tartunk, hogy nincs még mindig villanyunk. Ma erőt veszek magamon és kipakolom, majd kidobálom a hűtő és a fagyasztóláda tartalmát. Csak annyit szeretnék tudni, mások hogyan tudnak több százezer forint hátralékot felhalmozni, mikor nekem 12 óra alatt kikapcsolták az áramomat 12 ezer forint miatt? Elismerem a hibám, hogy rossz helyre utaltam a pénzt, de miért nem kaptam egy napot, hogy rendben tegyem az elmaradásom? – kérdezte kétségbeesetten az olvasónk.