Hírek Térség

Csak vánszorog az apátfalvi bódéper

Újabb fordulón van túl a volt MSZP-s polgármester önkormányzat ellen indított pere. Varga Péterék már arra sem vették a fáradtságot, hogy eljöjjenek a mai tárgyalásra.

Nagy Szabolcs – Szeged

Kettő, egy, nulla. Ilyen létszámban képviselték magukat a felperes részéről az elmúlt három tárgyalás alkalmával abban a perben, amit Varga Péter indított az apátfalvi önkormányzat ellen.

Mint arról korábban beszámoltunk, a település korábbi polgármestere azért pereli az önkormányzatot, mert a képviselő-testület egy fejlesztés érdekében visszavonta tőle annak a közterületnek a használati engedélyét, amelyen az általa üzemeltetett zöldséges bolt bódéja áll.

Az első tárgyaláson még ügyvédjével együtt megjelent Varga Péter is, a másodikon azonban már csak egy ügyvédbojtár volt jelen a felperes részéről, aki érdemben nem is tudta segíteni a tárgyalás haladását. Minden ügyfeléhez intézett kérdésnél haladékot kért a válaszadásra.

A volt polgármester ekkor külföldön dolgozott, így elképzelhető, hogy most is épp ott van, ám alapesetben ez az ügymenet haladását nem befolyásolja, nem köteles jelen lenni minden tárgyaláson. A felperesek székei viszont a harmadik alkalomra már teljesen üresen maradtak, így nem csoda, hogy magát a tárgyalást is mindössze húsz percig tartott, aztán a bíró elhalasztotta azt.

A felperesek jelenlétének hiánya egyébként nem jogellenes, tudtuk meg az önkormányzat ügyvédjétől, csak ahogyan most is látható volt, nem igazán szolgálja a gyors ügyintézést, ha nincs kivel megegyezni, nincs kit meghallgatni. Szénási Hanna Apátfalva jegyzője többször is jelezte a tárgyalások során, hogy szerinte Varga Péteréknek semmilyen más célja nincs, mint az időhúzás, a település fejlesztésének hátráltatása.

Most így mindössze annyi derült ki, hogy az önkormányzat hajlandó lenne felajánlani máshol lévő közterületet, ha ezt a volt polgármester elfogadja. A legközelebbi tárgyalást az ítélkezési szünet miatt szeptemberre tűzték ki. Ekkor már elméletileg ítélet is születhet, de ez még csak első fok, nem túl valószínű, hogy valamelyik fél ne fellebbezné meg, így ez korántsem jelenti majd az apátfalvi bódébalhé végét.