Makó Színes

Szócsépléssel is foglalkoznak a képviselők

A legutóbbi testületi ülésen élénk vita alakult ki arról, hogy zavarják-e majd a fecskék röppályáját a Glorius Hotel tervezett nagyméretű napernyői. A képviselők szemmel láthatóan időnként elfáradnak vagy csak megpróbálnak vidám, esetleg emlékezetes perceket okozni.

Korom András – Makó

Még mondja valaki, hogy csak komoly témákkal, politikai csatozásokkal, csörtékkel vagy egymás ledorongolásával foglalkoznak a makói képviselők a testületi üléseiken. Az utóbbi elszenvedője egyébként leginkább a szinte minden napirendi ponthoz észrevételeket fűző vagy kérdéseket feltevő, esetleg csak hozzászóló Török Miklós. Felvetésére, kérdésére már olyan automatikusan ugrik a polgármesteri többséghez tartozó több városatya is, ahogy Pavlov kutyája nyála indult el a csengetésre. Azaz ugranak, majd alaposan ledorongolják a DK-s képviselőt. Törökről a makóiak egy része egyébként úgy tartja, hogy pártbeli főnöke: Mucsi Tamás szócsöve, Kovács Sándor képviselő szerint pedig egyenesen Gyurcsány Ferenc magyar hangja.

Török Miklós, aki Czirbus Gábort egy meglehetős hosszas szócsépléssel járó párviadalban már a párt öklének is nevezte, egyébként szemmel láthatóan jól tűri képviselőtársai ostorcsapásait. Még azt is, amikor a kvótanépszavazásról folyt testületi vitában Weszelyné Végsheő Henrietta szemmel látható erős felindulásból azt mondta neki – Úgy érzem, mintha Török képviselő úr Csipkerózsikaként az utóbbi időkben aludt volna.

Török egyébként okozott már közderültséget okozó vidám perceket is: a legutóbbi ülésen például azt kérdezte: kiszámolták-e a molnárfecskék repülési szögét, s nem zavarja-e majd azt Glorius Hotel nagyméretű napernyőinek felszerelése? – Nem, de ha igény van rá, akkor megvizsgáltatjuk, mekkora lehet ez a repülési szög – csapta le azonnal a magas labdát Farkas Éva Erzsébet polgármester. Török nem sokkal később már Toldi Jánossal keveredett némi vitába szintén fecskeügyben. A polémia arról szólt, hogy vajon molnár- vagy füstifecskék fészkelnek-e a szomszédos Bérpalotán? Melyik faj tűnt el, s melyik maradt a városban.? S melyik példányát látta ebédközben a két városatya. Persze a két álláspont ez ügyben is csak a végtelenben találkozott egymással.

Bár a polgármesteri többség az ellenzék egyes tagjait (talán a szintén kritikus megállapításokat tevő Marosvári Attilán kívül, aki volt alpolgármesterként az előző ciklusokat is védi) nem nagyon piszkálja a többség, de azért időnként nem marad ki a jobbikos Zeitler Ádám sem a szórásból, igaz vele Törökhöz képest elenyésző időtartamban foglalkoztak.

Az egyébként aktív felszólalásai gyakoriságával még saját képviselőtársait is gyakran elképesztő Hadik György még a tavaly novemberi ülésen szó szerint azt mondta a jobbikus képviselőnek: „Ne próbáljon megy egy kolbász hátán belovagolni a városlakók szívébe!” Hadik ezzel a jobbikhoz kötődő, a városvezetés szemében szálkának számító (lánykori nevén) Makói Csípős hírportálra utalt.

Persze Zeitler tagadta, hogy ez így van, annak ellenére, hogy a városházi felszólítások miatt Mcsípősre átkeresztelt portál kiadója a Kiss Attila jobbikos városi elnök nevéhez fűződő Sándor Móricz Egyesület.

Török Miklós képviselő egy párszor már helyre tette az őt és pártját érintő támadásokat, mondván az ellenzék dolga az, hogy kritizáljon.

De ezzel nem sokat ért.