Hírek Makó Sport

Aranyéremmel jött haza Majoros Róbert Lengyelországból

Sérülten sem adta alább az első helynél a Makó Budo Klub versenyzője. Fekve nyomásban nyert, erőemelésben második lett.

Nagy Szabolcs – Makó

Meghozták a sikert a kemény edzések Majoros Róbertnek. A sportoló, bár sérült combbal utazott ki a lengyelországi GPC Európa bajnokságra, de így is egy arany- és egy ezüstéremmel térhetett haza.

– Ez volt a tavaszi szezonom legnagyobb és legfontosabb versenye. Nem volt zökkenőmentes a felkészülés, ráadásul a verseny előtti héten szereztem a bal combomon egy sérülést, ami nagyon hátráltatott. Az erőemelésben lényegében ezért maradtam le 10 kilogrammal az első helyről. 796 kilogrammos összetett lett a vége, az első helyezettnek pedig 806. Szerettem volna 800 kilogramm fölött teljesíteni, de ez így sikerült – tudtuk meg Majoros Róberttől.

A második hely is kiváló eredmény, másnap azonban az első is összejött, a fekve nyomásban ugyanis 210 kilogrammos teljesítménnyel aranyérmet szerzett, a Makó Budó Klub első nagy nemzetközi sikerét érve el. Majoros Róbertre most egy hónap pihenő vár, majd újra hetente három edzés, ugyanis ebben az évben még a világbajnokságon is szeretne részt venni.

A Makó Budo Klub nevében Márton Imre, az egyesület elnöke megköszönte a támogatásokat, köztük az önkormányzatét is, amely Majoros Róbert kiutazását külön is segítette az Európa-bajnokságra.