Hírek Makó

Már a Telekom IPTV-n is látható a makói tévé

Még csak a tesztüzem zajlik a 229-es csatornán, de ezzel újabb 48 ezer háztartással többe jutnak el a Makói Városi Televízió műsorai.

MH-Makó
A 2014 végén az országban mindenhol megszűnt az analóg földfelszíni sugárzás miatt Makón és a kistérségben számos háztartásban a továbbiakban nem tudták fogni a helyi televízió adását.
Ezért 2015 elején a televízió új vezetése első lépésként elindította honlapját, melyen keresztül minden műsor online és visszanézhetően is elérhetővé vált.. Ezzel párhuzamosan megkezdődtek a tárgyalások a két nagy helyi szolgáltatóval. Ennek köszönhetően 2016 május elseje óta a helyi adás az Invitel IPTV 182-es csatornáján fogható a 62-es körzetszámmal rendelkező településeken.

A Magyar Telekommal hosszas egyeztetések zajlottak arról, hogy A Makói Városi Televízió bekerülhessen a cég IPTV csomagjába. Számos személyes és levélben történő megkeresést, lakossági fórumot, aláírásgyűjtést követően, Lázár János országgyűlési képviselő közbenjárásának is köszönhetően június 26-a óta a T-Home előfizetők számára Makón és a térségben is nézhetőek a helyi műsorok a T-Home IPTV 229-es csatornáján. Csongrád megyében ez negyvennyolcezer háztartást érint. Mostantól többek között Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Deszken, Mórahalmon, Balástyán és a Makón, illetve mellett a térség településein is nézhetőek a műsorok.
Jelenleg tesztüzem zajlik, ha bárki bármilyen kép- vagy hanghibát észlel, azt jelezze az info@makotv.hu email címen illetve a tévé facebook oldalán.