Kék hírek Ország-világ Térség

Cégeket vert át társaival a csanádpalotai férfi

A 32 éves csanádpalotai B. László és társai nem létező eszközöket, gépeket kínáltak kedvező áron eladásra, így csalt ki országszerte cégektől nagyobb összegeket. A Békés megyei rendőrök Szegeden fogták el őket, épp akkor amikor egy ATM-ből több millió forintot próbáltak felvenni. Fotó: police.hu

MH-kék hírek

Országszerte több mint 50 cégtől csalhatott ki pénzt az a csoport, amelynek tagjait 2017. június 28-án Szegeden fogták el a Békés megyei rendőrök. Cégeket, vállalkozásokat kerestek meg és a tevékenységi körükbe illeszkedő, a termeléshez, munkájukhoz szükséges eszközöket ajánlottak eladásra áron alul. A gyanúsítottak egyike felvette a kapcsolatot és megegyezett a megkeresett cégek, vállalkozások vezetőivel, utána a csoport másik tagja tartotta velük a kapcsolatot. Átutalásos számlát állítottak ki és az esetenként több millió forintot magánszemélyek számlájára kérték. Azokkal az eszközökkel, amelyeket eladásra kínáltak, nem rendelkeztek, így nem is szállították le azokat a vevőknek.

A gyanú szerint egy budapesti, egy Komárom-Esztergom megyei és egy Heves megyei céget is megkárosítottak ezzel a módszerrel. A nyomozás eddigi adatai szerint több mint 50 cég, vállalkozás lehet az országban, amelyek kapcsolatba kerülhettek a gyanúsítottakkal. Egy részük nem fizetett, mások a kért összegnek csak egy részét utalták át, illetve voltak, akik a számlán feltüntetett teljes összeget kifizették. A csoport tagjai Szegeden éppen több millió forintot vettek fel egy ATM-ből, amikor elfogták őket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya június 28-án három férfit és egy nőt vett őrizetbe. A 43 éves csanádapácai O. György, a 32 éves csanádpalotai B. László, a 46 éves szegedi D. Mária és a 38 éves szintén szegedi B. György ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség vizsgálja, hogy melyik gyanúsítottnak pontosan milyen szerepe volt a bűncselekményekben, voltak-e további társaik és összesen hány bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.