Hírek Makó

Családi hangulatú fórum a makói beruházásokról

Ma délután a Korona szálló alsó termében ismertette Farkas Éva Erzsébet polgármester, Csernyus Lőrinc főépítész és Takács Máté település rendező a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítésének és a Páger Mozi és Rendezvényközpontnak a terveit.

Gajáta Fanni – Makó

Családias hangulatban telt a délutáni lakossági fórum, amelyen Farkas Éva Erzsébet polgármester, Csernyus Lőrinc főépítész és Takács Máté település rendező mutatta be a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítésének és a Páger Mozi és Rendezvényközpont a terveit az érdeklődő hat főnek.

Farkas Éva Erzsébet polgármester a fórumon elmondta, a fürdő bővítésének engedélyes terve elkészült. Csernyus Lőrinc főépítész kiemelte, egy kis finomhangolásra volt szükség a rendezési tervekben. – Talán az egyik legfontosabb változás volt az, hogy az embereknek több zöldterületre van szükségük és ezt figyelembe vettük – tette hozzá a főépítész.

A város másik fontos beruházása a Páger Mozi és Rendezvényközpont felújítása. Mint Farkas Éva Erzsébet polgármester már többször elmondta, a tervekben szerepel egy 300 fős rendezvényterem kialakítása és a nagy moziterem teljes felújítása. Emellett TAO-s pályázatból kézilabda csarnokot építenének a rendezvényközponthoz.

Egy lakossági felszólalás volt: Varga János egykor az 50 méteres medence miatt váltott bérletet, azonban egy éve már a szegedi fürdő állandó vendége. Azóta a Hagymatikumba már nem jár. Mint elmondta, zavarja, hogy a 33 méteres medencébe össze-vissza ugrálnak a fiatalok, amely ellen az úszómesterek nem tudnak mit tenni. Emellett kérte, a tervezésnél vegyék figyelembe az írott és íratlan szabályokat is. – Ha a gyerekek úsznak, akkor egy másik sávba a felnőttek legyenek és ez fordítva is igaz lehetne. Emellett jó lenne, ha nem lehetne oldalról beugrálni a vízbe. Remélem, hogy az úszómedence csak úszómedence lesz – fogalmazott az idős férfi.

A polgármester elmondta, a FINA szabályoknak megfelelő lesz az új medence, amely épül. Kiemelte, az állam és Makó is elkötelezett azzal kapcsolatban, hogy a Hagymatikum bővülhessen. Gergely Gábor, a fürdő igazgatója pedig meghívást intézett Varga Jánosnak, ugyanis az igazgató szerint az elmúlt pár hónapban is sok változás történt már.