Galéria Színes Térség

Az Árpád korban táboroznak a kiszombori gyerekek

Egyhetes táborral készült a gyerekeknek a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör Kiszomboron. A fiúk és a lányok a helyi Árpád korral ismerkedhetnek meg.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Agyagozással kezdtek az első napon a táborozók a honismereti foglalkozáson. Ahogy már megszokhatták a gyerekek, idén is érdekes témájú táborral készült a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör, ugyanis ebben az egy hétben minden az Árpád korról fog szólni.

Endrész Erzsébet, a honismereti kör vezetője elmondta, a gyerekek megismerkedhetnek a kor sajátosságaival és foglalkozásokkal is. Első nap a kézműveskedésen volt a hangsúly, de utazni is fognak a táborozókkal.

– Holnap a szegedi múzeumba megyünk, ahol Szilágyi Kata régész fog kalauzolni minket az Árpád kor és Móra Ferenc ásatásai között. Pénteken Ópusztaszerre utazunk és a gyerekekkel megismertetjük a helyi szépségekkel. Különleges program még, hogy az apátfalvi Bökény Népe is ellátogat hozzánk – fogalmazott Endrész Erzsébet.

A gyerekek Süliné Rácz Emőke segítségével dolgozhattak az agyaggal. Jankó Georgina is nagyon figyelt, hogy mit mondott a tábor vezetője, ugyanis hasznos tanácsokkal segítette a lányokat. A 10 éves kislányt nagyon érdekli a honismeret, ezért is jött a táborba.

– Már második alkalommal veszek részt itt. Tavaly múzeumban is voltunk és fűztünk is. Ma pedig az agyagot készítettük el, majd mintákat rajzoltunk a gömbölyded agyagba – mesélte Georgina.

navigate_before
navigate_next

– Már sokadik alkalommal veszek részt a táboron, és azért jövök vissza, mert jó a társaság és érdekes dolgokat tanulhatunk – vette át a szót 13 éves Jani Zsófia. – Bár, még nem vagyok a kör tagja, de idén már fogok utazni is velük.