Galéria Színes Térség

Gálaműsorral ünnepeltek az apátfalvi Guzsalyos találkozón

A 17. Guzsalyos Találkozónak a hét végén Apátfalva adott otthont. A háromnapos rendezvényre a vendéglátók mellett az apácaiak, a kisorosziak és a csanádapácaiak érkeztek. Szombat este gálaműsorral készültek a résztvevők.

Gajáta Fanni – Apátfalva

17 évvel ezelőtt a három település – Apátfalva, Apáca és Kisorosz – alapította meg a Guzsalyos találkozót. Később Csanádapáca is csatlakozott a rendezvényhez. A községek évente találkozót tartanak és átadják a guzsalyt is. Ilyenkor nemcsak a települések lakói, hanem a generációk is találkoznak. Fiatalok és idősek egyaránt fellépnek népdalkörökben, hagyományőrző csoportokban.

Idén a Maros-menti Apátfalva volt a házigazda, akik első nap közös vacsorával és a Pódium Színpad előadásával készültek a vendégeknek. Szombaton ellátogattak Ópusztaszerre a Nemzeti Történeti Emlékparkba, majd este gálaműsorral készültek a települések.

A 2 órás műsor végén a települések megajándékozták egymást, majd Szekeres Ferenc, Apátfalva polgármestere átadta Kabók Imrének, Kisorosz polgármesternének a guzsalyt. A település vezetője megköszönte, hogy jövőre a már nagykorú találkozót ők szervezhetik meg.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Az estét egy közös vacsora zárta.