Makó Sport Színes

Negyven csapat versenyzett a Hagymatikum sportnapján

Nem csak a fürdőzés, a strandsportok is egyre több vendéget vonzanak Makóra. Évente kétszer versenyen is kipróbálhatják magukat a környékbeli csapatok, ahogy azt a mai sportnapon is tették.

Nagy Szabolcs – Makó

A fürdéshez kevésbé, de sporthoz tökéletes idő fogadta a négy klasszikus strandsportágban versenyzőket a Hagymatikumban. A magyar csapatok mellett mostanra Romániából is egyre többen jönnek sportolni is.

– Nagyon örülünk, hogy a kistérségi csapatok mellett egyre nagyobb létszámmal jönnek Romániából is csapatok.  Közel egyharmadát tették ki a nevezéseknek, röplabdában és streetballban nagyon erősek. Az érmek és oklevelek mellett most is kapnak a győztesek fürdő belépőt, illetve a helyezettek sportszereket – tudtuk meg Kovács Gábor sportszervezőtől.

A fürdő sportpályáin lábtenisz, strandfoci, streetball, strandröplabda versenyeket tartanak, mindegyikben komoly küzdelmek alakultak ki a csapatok között.

– A lábteniszben technikásnak kell lenni, labdabiztosnak. Az ellenfél gyenge pontját kell megtalálni, és arra játszani, ez lehet például egy rosszabb láb. Mi a csapattársammal egy éve játszunk együtt, ide Makóra is többször hívtak már a barátaink. Most először tudtunk eljönni, de nagyon jól éreztük magunkat – mondja a Szegedről érkező Kovács Péter, aki Dongó Dénessel idén megnyerte a lábtenisz versenyt.

A sportnapon „Nincs érték az autóban” címmel bemutatót tartott a rendőrség is. Ebben arra hívták fel a figyelmet, hogy a nyaralások alkalmával le lehet csökkenteni az autók kirablásának esélyét. Ehhez az értékeket vigyük magunkkal, vagy a csomagtartóba tegyük. Sokat segít az is, ha jól látható, kijelölt helyre parkolunk az autóval.

navigate_before
navigate_next