Színes Térség

Figura Mihály csapata nyerte a palotai gasztronap főzőversenyét

Hatodik alkalommal rendezték meg a Gasztronómiai napot Csanádpalotán. 526 induló  26 bográcsában főttek a finomabbnál finomabb falatok. A sertéshúsokból főként pörköltek és paprikások készültek, de kóstolhattak gőzön főtt fánkot és szarvaspörköltet is az érdeklődők.

Forró Flóra Csanádpalota
A reggel nyolc órai húsosztást követően, Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester köszöntőjében kiemelte: a reggeli szomorkás idő ellenére örül, hogy igen szép számban gyűltek össze a főzőtudásukat megmutatni kívánók. A gasztronómiai nap nemcsak a főzésről, hanem a baráti kapcsolatok ápolásáról, megerősítéséről, kialakításáról is szól.

A Román Nemzetiségi Önkormányzat 50 kiló marhahússal, 20 kiló szarvashússal, 1000 db miccsel és kolbásszal valamint ásványvízzel támogatta a rendezvény sikerességét.

navigate_before
navigate_next

A délelőtti jó hangulatú sütés-főzés után a zsűri (tagjai: Ordódi Árpád Zsombolya, Bacsila Sándor Pécska települések képviseletében, Vetró József, a helyi vadásztársaság, Vetróné Negreu Marianna, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának Dokumentációs és Információs Központjának képviseletében és Perneki László alpolgármester) látott neki az elkészült étele kóstolásához és minősítéséhez.

Az eredmények:

Különdíjban részesültek: a nagylaki gőzön főtt fánkot sütő asszonyok csapata,  a csanádpalotai Roma Nemzetiségi Önkormányzat csapata,  a csanádpalotai Román Nemzetiségi Önkormányzat csapata, a Nagyfalusi család csapata valamint Varga Róbert csapata.
Harmadik helyezett lett: Csontos Roland csapata,
Második helyezett: Kosztka Pál csapata,
Első helyen pedig Figura Mihály és csapata végzett.