Galéria Makó Színes

Pannót ajándékoztak a fiatal művészek

A Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep alkotói a mai hagymaházi záró kiállításon átadták a szegedi pszichiátriai klinika részére azt a képet, amelyet felkérésre készítettek.

Gajáta Fanni – Makó

Véget ért a 17. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep majd’ 2 hetes alkotótábora. Idén 57 tanuló vett részt a művésztelepen, akik Makó és térségéből, főleg Kiszomborról és Földeákról érkeztek. Az elkészült művek az ünnep témakörében készültek, így a családi események mellett nemzeti- és külföldi ünnepeket elevenítettek fel a papíron az alkotók. A JAG-os Pulics Apollónia például március 15-ét választotta a halloweeni, a bolondok napi és a farsangi téma mellett.

– A születésnapot és névnapot túl sokan választották, így én olyan szerettem volna, amelyeket kevesen rajzolnak meg, de mégis híresek. A március 15-ei rajzom fekete-fehér tűfilccel, a farsangi bál és a bolondok napi képemet színes tűfilccel készítettem, illetve a halloweeni témájú képet pedig színes ceruzával csináltam – árulta el a lány. Apollónia már óvodás kora óta rajzol.

Oláh Balázs is a március 15-ei eseményeket alkotta meg. Mint elmondta, még a tábor kezdete előtt elhatározta, hogy ezt szeretné lerajzolni. – Negyedik éve vettem részt a művésztelepen. Bár idén nem sokat tudtam rajzolni, a tábor idején kiélhettem magam – tette hozzá a fiatal alkotó.

Oláh Nóra, a művésztelep vezetője elmondta, idén három pannót készítettek: egyet a szegedi pszichiátriai klinika részére és kettőt a SZIGNUM részére készítettek, ugyanis az iskola kollégiumában kaphattak helyet a tábor idején.

– A nagyobb méretű pannó igazi kihívást jelentett, nem csak a méretéből adódóan, hiszen a magassága 1 méter, szélessége pedig 4 és fél méter hosszú, öt részből készült. Tekintettel kellett lenni, hogy megnyugtató színeket használjunk és figurális elemek ne legyen a képen, mivel a mentális bajokkal küszködő pácienseket felzaklathatják, emlékeket idézhetnek bennük. Így terápiás célja is van a pannónak – fogalmazott Oláh Nóra.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A pannót Bertus-Barcza Anikó vezetésével Balla Gréta, Balla Zoltán, Baranyi Dorottya, Bernát Sára, Csala Natália, Csávás Boglárka, Csuhaj Dorottya, Czene Fanni, Fodor Panna, Gera Ákos, Halasi Adél, Joó Fanni Laura, Joszt Vivien, Keresztes Laura, Králik Edina, Manzardo Leona, Martonosi Dóra, Nagy Anna Erika, Naszradi Réka, Orbán Anna Rita, Rácz Erik, Sárszegi Balázs Kevin, Szigeti Márton és Török Jázmin Viktória készítette.

One Response

  1. Megint egy szép élménnyel lettünk gazdagabbak. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep alkotói a mai hagymaházi záró kiállításon bemutatták tehetségük és szorgalmuk eredményét, hiszen kiváló alkotások születtek. Köszönet és hála minden alkotónak és művésztanárnak a színvonalas kiállításért és az adomány pannókért.

Comments are closed.