Hírek Makó

Tüntetés szerveznek a Honvéd városrészért

A makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke szerint nincs viszont szükség demonstrációra, mert már most is élhetőbb a városrész, mint pár évvel ezelőtt. (Borítókép: utcafórum a Honvédban)

Nagy Szabolcs – Makó

A Rója István melletti szimpátiatüntetést szervező Móra Ferenc Attila most a Honvédban akar demonstrációt szervezni, legalábbis egyre többet hallani erről a városban. A makói férfi szerint ugyanis az ott élőket becsapták a választási ígéretekkel, például az összes utca leaszfaltozásával.

Megkerestük, hogyan áll a szervezéssel, ám egyelőre csak annyit közölt, ha aktuális lesz a kérdés és elintézett mindent, jelentkezni fog. A tüntetés helyét és idejét így nem tudtuk meg, de Móra Ferenc Attila azt nem cáfolta, hogy készül rá. Gilingerné Ráday Krisztina, a makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke szerint azonban nincs is erre szükség, a Honvéd városrészt elkezdték rendbe tenni. Az elmúlt másfél évben az önkormányzattal és a Csongrád Megyei Kormányhivatallal közösen 25 helyben élő közmunkással rengeteg gazos területet, romos épülethelyet tisztítottak meg. A családi napokon és ünnepségeken pedig a közösséget is erősítették, hogy minél többen vegyék ki a részüket a Honvéd fejlődésének munkájából.

– Tapasztalataink szerint az ott élők nagy része is partner abban, hogy szebb, élhetőbb legyen a városrész. Máshogyan nem is működne. A városvezetéssel nem mindenben értünk egyet, de meg tudjuk beszélni, közös nevezőre tudunk jutni. Ezért én úgy gondolom, hogy a tüntetés ötlete már a közelgő választásnak szól – mondta Gilingerné.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke hozzátette: a Honvédban élők húsz évet vártak már arra, hogy legyen változás, ez most először van érezhető közelségben, néhány hónapot ki lehet még bírni. Gilingerné Ráday Krisztina szerint nem akarnak ők sem a végtelenségig várni, de aki kicsit is ismeri a pályázatok világát, az pontosan tudja, hogy az nem csak a megírásból és beadásból áll.