Hírek Makó

Vesekő zúzó a kórházi szervizút

Alaposan megdolgoztatja az arra járókat a Liliom utca és a Kórház utca közötti 260 méter útszakasz számtalan kátyúja. A város megvizsgálja a kórházi szervizutat és a szükséges javításokat elvégzi. Míg ez meg nem történik, kerülgethetik a lyukakat az arra járók.

Gajáta Fanni – Makó

Balogh István, olvasónk keresett fel minket, miután megjelent „Kátyúzni kell a Vasút sori utat” cikkünk. Levelében arról érdeklődött, hogy a kórház mögött szervizútnál is lesznek-e hasonló munkálatok.

A Liliom utca és a Kórház utca közötti 260 méternyi út sokak szerint járhatatlan. Aki arra jár kerékpárral, motorkerékpárral vagy autóval, azok mind a kátyúkat próbálja kerülgetni, több-kevesebb sikerrel.

Megkérdeztük az önkormányzatot, tervezik-e az út jívtását. Válaszukban leírták, az út aszfaltozására az idei költségvetésben  nincs elkülönített keret, de folyamatosan keresik a lehetőségeket pályázati illetve más forrásokból.

– A Kórház utca, a Liliom utca és a városi kórház parkolója közötti szakasz útalappal stabilizált, sármentesített. A  Kórház utca említett szakasza 260 méter hosszú és a Nagyér-csatornával párhuzamosan fut. A városi kórház megközelítése ezen a szakaszon nem jellemző, mivel jó minőségű belterületi utakon is megközelíthető (Virág utca, Juhász Gyula tér) – írták levelükben. Kiemelték, a jelzett szakaszon az  úthibákat az önkormányzat felméri és a szükséges javításokat elvégzi.