Hírek Makó Sport

Elkészült a makói Vasas pálya

Már csak az épület használatbavételi engedélyére kell várni, aztán elfoglalhatják megújult otthonukat a focisták. A minden igényt kielégítő komplexum 405 millió forintba került, az önkormányzat 120 milliót adott bele.

Nagy Szabolcs – Makó

A kétszintes épületben többek között  400 férőhelyes lelátó, nyolc öltöző, három edzői szoba, közösségi és szociális helyiségek, klubszoba, orvosi és rehabilitációs rész is kialakításra került. A beruházás 70 százalékát TAO támogatásból finanszírozták, 30 százalékot pedig a város költségvetéséből.

Czirbus Gábortól megtudtuk az épület teljesen elkészült, a salakos futópályát teljes egészében helyreállították, a kispadok a pálya másik oldaláról átkerültek az új öltöző épület elé. Most zajlik még néhány rész újrafüvesítése, a távolugró pálya és a súlylökő szektor újraépítése folyamatban, illetve egy kisebb parkoló kialakítása az épület mellett.

– A kivitelező készre jelentette a létesítményt, zajlik a műszaki átadás, a használatbavételi engedélyeket kell még beszerezni, ez két-három hét. Minden feltétel adott, hogy az ifjú labdarúgók június közepétől használatba tudják venni az épületet és készülhessenek az új szezonra, amit már nagyon várnak – mondta az alpolgármester.

navigate_before
navigate_next

A sportoláshoz kapcsolódó beruházások közül 2015-ben adták át a Szent István téren lévő műfüves focipályát, ősszel pedig elkészül egy, a Pulitzer sétányon is. Az iskolakezdésre pedig szeretnék befejezni az Almási iskola sportcsarnokának felújítását is, ez mintegy 30 millió forintba kerül, amelyhez 8 millió forintot adott az önkormányzat.

Újvároson, a Szikszay György Általános Iskola és Óvoda melletti 2150 négyzetméteres kézilabda csarnokkal kapcsolatban pedig a támogatási szerződés aláírásánál tartanak – tudtuk meg Farkas Éva Erzsébet polgármestertől. – Ezek a fejlesztések, és a tervezés előtt állók is bizonyítják, hogy Makó város önkormányzata elkötelezett az egészséges életmód támogatása, fejlesztése mellett, és az ehhez szükséges sportberuházásokat minden esetben igyekszünk támogatni – mondta.

A polgármester hozzátette, jelenleg még tervezés alatt van, de a József Attila Gimnáziumhoz kapcsolódó, már meglévő Erdei János Sportcsarnok mögötti területen egy kisebb csarnokot is szeretnének megvalósítani, mintegy 250 millió forintból. 2019-ig így összességében mintegy másfél milliárd forintból épülhetnek sportberuházások a városban.