Hírek Makó Térség

Csongrád-Csanád lehet a megye neve

A megyei közgyűlés határozatot fogadott el arról, hogy Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megyére változzék. A parlamentnek kell majd rábólintania. A képen az egykori megyeháza, ma a makói városháza.

MH-Csongrád megye

Az egyik makói fórumon elhangzott megyenév változtató javaslat (Makó 1730-tól 1950-ig Csanád vármegye székhely volt) is napirendre került a megyei közgyűlés mai ülésén.

Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke közölte, hogy már az ötlet felvetése után is nagy számban érkeztek a lakosságtól támogató vélemények. A közgyűlésen politikai hovatartozás nélkül emberi és érzelmi szempontból közelítették meg a kérdést, s többséggel fogadták el a javaslatot, miszerint a megye neve Csongrád-Csanádra változzon.

Arról nem volt szó, hogy a megye központja változna.

One Response

  1. jól van ez így kinek volna kedve ilyen hosszú megye nevet írni meg a jobbikos agyak kitalálják né megye hanem vármegye legyen akkora hülyeség mint a Széchenyi térre Návay szobrot tenni hol ott van Návay terünk is egy rohadt nagy víztoronnyal ellátott placcon inkább bezsufolták a tanácsháza elé azért mondom vannak lényegesebb dolgok is itt még ne megye neveket irogassunk már könyörgöm inkább huzzák ujra az öreg 43 as főutat ahogy igérték a kamionnok kiterelése utánra na az pl egy fontos dolog !!! Ne halott ötletekre költsünk pénzeket mint a viztisztitó meg a kúltúra mindjárt megsporolnánk 6 milliárdot 😀

Comments are closed.