Hírek Külföld Sport Térség

4 érmet szerzett a Szivárvány 2 kerékpárosa

Gajdán Attila és Marosvölgyi István, a Szivárvány Otthon két kerékpárosa összesen 4 érmet szerzett a nemrégiben Somorján rendezett Szlovák Speciális Olimpia X. Nemzeti Játékokon a Magyar Speciális Szövetség csapata tagjaként.

Szilágyi Lászlóné – Somorja/Szlovákia

Gajdán Attila és Marosvölgyi István, a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon két lakója (a Szivárvány Sportegyesület tagjaként), az elmúlt évben kerékpár sportágban elért sporteredményeik alapján, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség által delegált 18 sportoló soraiban képviselték hazánkat a X. Szlovák Nemzeti Játékokon.

A rendezvényt a somorjai Olimpiai Edzőközpontban bonyolították le (mely tökéletes helyszínnek bizonyult), 170 speciális sportoló részvételével. Tiszta, rendezett, színvonalas környezetben, jól megszervezett verseny részesei voltak a résztvevők. A verseny lebonyolítását 40 önkéntes, illetve 50 versenybíró segítette. Más nemzetekből rajtunk kívül jelen voltak még Csehország sportolói is.

navigate_before
navigate_next

A versenypályát a sportkomplexumtól kicsit messzebb, igen szép környezetben, a Duna gátján jelölték ki. A szervezők a sportoláson túl, szabadidős tevékenységekre is biztosítottak lehetőséget, melyen a sportolók örömmel vettek részt.

A X. Szlovák Nemzeti Játékokon a magyar csapat tagjai öt sportágban versenyeztek: asztalitenisz, atlétika, kerékpár, úszás, tenisz. Kerékpár sportágban négy sportolónk indult az 500m, illetve az 1000m-es gyorsasági kerékpár versenyen, ahol a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon két sportolója az alábbi eredményeket érték el: Gajdán Attila 500m-en II. , míg 1000 méteren  I., Marosvölgyi István 500 méteren  III., míg 1000 méteres II. lett. A két sportoló lelkiismeretesen, nagy szorgalommal készült erre a megmérettetésre, ahol a kitartó munka meghozta a jó eredményeket.