Hírek Makó

Tíz éve kérték – most végzik a Hargita utca járdacseréjét

Térkővel burkolták le a Hargita utca járdáját, mely javítását egy évtizede kérik az ott élők. A jelenleg is zajló programban a Vertán-telepen olyan utcán is dolgoznak, ahol harminc éve nem volt járdajavítás. Az idei tizenkét és fél millióból három nagy szakasz készül el a nyár végéig.

Nagy Szabolcs – Makó

Kiskovács Gáborné egy évtizede lakik a Hargita utca és a Munkás utca sarkán, azóta kérleli a körzet képviselőjét, hogy segítsen megcsináltatni a járdát. Az idei felújítások közé most bekerült ez a szakasz is, így nagyon örült a megjelenő munkásoknak.

– Végre sikerült rá pénzt szerezni, nem volt járdának nevezhető, ami itt volt. Sem közlekedni, sem télen söpörni nem tudtunk rajta, hiszen csak téglák voltak lerakva. Meg vagyok elégedve a munkásokkal is, gyorsan dolgoztak – mondja az asszony, aki korábban polgármesteri fogadóórán is jelezte a problémát.

Gáspár Sándortól megtudtuk, ezen a szakaszon kívül a Vörösmarty és a Martinovics utca egy részét érinti idén a felújítás, de a Hargitai utcára fért rá a legjobban a járdacsere.

– Ez itt nagyon rossz állapotban volt, majdnem harminc éves. A lakosság is tett javaslatokat, felállítottunk egy sorrendet, amit aztán a műszaki osztállyal megbeszéltem. Ebben a városrészben is több utca szorul még felújításra, a költségvetés függvénye, de a jövőben jöhet majd a maradék is – mondta el a képviselő.

A makói M-COLOR 2009 Kft a kivitelező ezen a részen, ők mintegy 1500 négyzetméter járdát tesznek le idén nyáron.

– Körülbelül két hete kezdtük el a munkát, augusztus végére be is szeretnénk fejezni a hozzánk tartozó szakaszokat. Általában minimum 5-6 ember dolgozik folyamatosan, mi csak térköves járdákat rakunk le. Ez a rész a legrosszabb, itt régi nagyméretű téglával volt kirakva, néhol még az sem – tudtuk meg Méhes Tibor ügyvezető igazgatótól.

A városrészben Gáspár Sándor a járdaprogramon kívül a START munkaprogram keretein belül is szeretne kisebb szakaszokat megcsináltatni, ez három utcarészt érinthet majd.

2 Responses

  1. Mink is 30éve várjuk a járdát mikor lesz ez kész és mikor lesz ujság cikk??mink is emberek vagyunk!!!!!

  2. Na mi a fene, mégsem olyan rossz és csúnya a FIDESZ,hogy az ott lakók kérését teljesíti,amit a szocialisták 10 év óta elhanyagoltak.Ami megdöbbentő,hogy saját képviselőjük kérését is figyelmen kívül hagyták.

Comments are closed.