Az év elején alakult társulat első előadásában komédiát hozott a színpadra. A legtöbb szereplőnek korábban nem volt színészi tapasztalata. Az első két előadást mintegy négyszázan nézték meg.

Nagy Szabolcs – Makó

Január elején kezdett formálódni a Makói Teátrum ötlete, februárban már szereplőket válogattak hozzá, júniusban pedig első előadásukon is túl vannak, méghozzá nagy sikerrel. A társulat tagjai közül csak néhánynak van egy kevés tapasztalata, legtöbben viszont soha nem próbálkoztak színjátszással.

Jázmin Csilla  óvónőként dolgozik Makón, a Csontkomédia című, két egyfelvonásosból összeálló darabban két szerepben is kipróbálta magát, egyikben pincérnőt, a másikban arab szeretőt játszik.

– Az utolsó pillanatban jelentkeztem a társulatba, mert nem voltam biztos benne, hogy alkalmas leszek. A színjátszást viszont mindig szerettem volna kipróbálni. Norbi szerintem nagyon jól rendez, az első előadás után látszott, hogy szerették a poénokat az emberek, sokan is voltak. A végén vastapsot kaptunk, én még soha nem éltem át ilyet, nagyon jó volt – mondja a makói óvónő.

Varga Norbert rendező a Makói Teátrum mellett hét éve a Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetője is, ám sok minden köti a városhoz, középiskolásként hat évet töltött itt. Azt mondja nagy örömmel tért vissza Makóra, a Hagymaházat, ahol játszanak, sok társulat irigyelné.

– Mindenképpen hosszú távra terveztem már az elején, évadokban gondolkodom, még ha ez az első most nem is egész. A válogatásra tizenkilencen jelentkeztek, én mindenkit alkalmasnak találtam, végül tizenhatan maradtunk. Az alapoktól kezdtük, drámajátékokkal, helyzetgyakorlatokkal, néhány hónap múlva pedig darabot is választottam már. Nagyon bíztam Rejtő Jenőben, szinte mindenki ismeri és szereti a figuráit – tudtuk meg a rendezőtől.

Varga Norbert hozzátette: bár elsősorban komédia, amit lát a közönség a színpadon, Rejtő nagyon jól ismerte az embereket, és a mélyebb érzéseket is vissza tudta adni írásaiban.

A Csontkomédiát júniusban két alkalommal adta elő a társulat, de szeptemberben ismét műsorra tűzi majd a Hagymaház.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest