Hírek Makó

790 ezres bértámogatást kapott a Marostech

Marosfalvi Gábor, a Marostech Kft. ügyvezető igazgatója legutóbb két fiatalt alkalmazott foglalkoztatási programon keresztül, az egyikük valószínűleg a támogatás lejárta után is náluk marad.

Nagy Szabolcs – Makó

2016-ban Az Év Vállalkozója lett Marosfalvi Gábor, ezt a díjat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége adta a Marostech Kft. ügyvezetőjének. A makói cégvezető folyamatosan keresi a megújulási lehetőségeket, ezzel együtt pedig az állami foglalkoztatási programokkal is többször próbálkozott már sikeresen, eddig 790 ezer forintot kapott a cég bérjellegű támogatásra.

– Jelentős segítséget, főleg ha azt nézzük, hogy egy pályakezdőnél mondjuk három hónapra a teljes bér- és járulék költséget átvállalja az állam. Ez alatt a három hónap alatt meg tudunk bizonyosodni róla, hogy alkalmas-e, és a dolgozó is el tudja dönteni, hogy akar-e maradni – mondja Marosfalvi Gábor.

Az autóipari szerszámok tervezésével és gyártásával foglalkozó vállalat üzemét ma délelőtt bejárta a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is egy megyei tájékoztató fórum sorozat állomásaként, amelyben a programokkal kapcsolatos információt adnak át helyi vállalkozásoknak.

– Az elmúlt évek kedvező munkaerő piaci folyamatai azt eredményezték, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni a munkáltatók, és munkavállalók segítésére, és erre bőven akad is forrás. A támogatások módja azonban annyira szerteágazó, hogy gyakorlatilag személyre szabott megoldásokról beszélhetünk, ezért javasoljuk minden esetben a járási foglalkoztatási osztályok megkeresését – tájékoztatott Juhász Tünde.

A megyei kormánymegbízott hozzátette: hosszabb és rövidebb időre szóló bér, illetve járuléktámogatásra, képzések szervezésére, a munkába járás költségtérítésére, de akár lakhatási támogatásra is lehet pályázni. Juhász Tünde a fórumon beszélt arról is, a megyében jelenleg foglalkoztatási program keretén belül összesen mintegy 15 milliárd forint áll rendelkezésre támogatások formájában, ez közel 13 ezer munkavállalót érinthet.

navigate_before
navigate_next