Színes Térség

A lelki gondozásról tanácskoztak Nagymágocson

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kezdeményezésére az SzGyF Csongrád Megyei Kirendeltsége „Osztozó” néven kötetlen fórumot szervezett ma a Csongrád Megyei Aranysziget Integrált Szociális Otthon Nagymágocsi Kastélyotthonában.

A találkozón a lelki gondozás területére rálátó, azzal foglalkozó munkatársak vettek részt, akik megosztották egymással tapasztalataikat, terveiket is. A fórum nagyban elősegítette a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének hatásköre alá tartozó intézményekben zajló hitélet gazdagítását, hiszen a munkatársak a közvetlen tapasztalatcsere útján sok új információt szereztek, hasznos tudással gazdagodtak.

navigate_before
navigate_next

A találkozót Bereczki Hajnal, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének szociális referense nyitotta meg. Ezután Késmárki Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság társadalmi kapcsolatokért felelős referense köszöntötte az egybegyűlteket, nyílt párbeszédre hívva azokat. Kiemelte a lelki gondozás fontos és nélkülözhetetlen szerepét a szociális intézményekben.
Majd Andrási Elemér római katolikus plébános osztotta meg gondolatait a témával kapcsolatban. Elsősorban a segítő munkakörök önreflexióját emelte ki, amely követendő gyakorlat mind a hívő, mind a nem hívő munkatársak számára.

Ezután az intézmények lelki gondozásért felelős munkatársai beszámoltak az általuk követett gyakorlataikról. A tartalmas délelőtt ebéddel zárult, amelyet a témával kapcsolatos további kötetlen beszélgetés követett.