Makó Programok

Szerdán tartják a makói munkáltatói roadshowt

A Makói Járási Hivatal Deák Ferenc utcai foglalkoztatási osztályán rendeznek szerdán 10 órától foglalkoztatási roadshowt. A kép illusztráció.

MH-Makó

Két, aktuálisan elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási programra hívja fel a megyei cégek, vállalkozások figyelmét a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Az uniós pályázati források a munkáltatók számára kedvező feltételek mellet segítik olyan személyek esetében a foglalkoztatás bővítését, akik munkaerő piaci szempontból kedvezőtlen helyzetben vannak. Juhász Tünde kormánymegbízott minden helyszínen felkeres egy olyan munkáltatót is, amely már részesült támogatásban a program keretében.

A maximális keretösszeg felhasználása érdekében, járásonként adnak tájékoztatást a hivatal munkatársai a GINOP 5.1.1 (Út a munkaerőpiacra) és a GINOP 5.2.1 (Ifjúsági garancia) programok kínálta lehetőségekről, amelyek közvetlenül a munkáltatóknak nyújtanak támogatást. A rendelkezésre álló források lehívását, a foglalkoztatottak bevonását a Járási Hivatalok Foglalkoztatási Osztályai koordinálják.

A GINOP 5.1.1 projekt célja egyrészt az álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatása, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése azon közfoglalkoztatottak esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában.

A nyári szünidő megkezdődött, azért különösen érdemes ismételten ráirányítani a munkáltatók és a fiatalok figyelmét a 2015. január 1-től elindult a GINOP 5.2.1-14 „Ifjúsági Garancia” elnevezésű kiemelt programra, amely a 15-24 év közötti, se nem tanuló, se nem dolgozó fiatalok foglalkoztatását, továbbtanulását kívánja elősegíteni.

Csongrád megyében a projektek keretében felhasználható forrás összege összesen 14,8 Mrd forint, amely keretösszeget mintegy 12 ezer 793 fő támogatására kívánunk fordítani.

A rendelkezésre álló források felhasználásának módjai például: foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás, bérköltség támogatás, vállalkozóvá válást elősegítő támogatás, lakhatási támogatás, képzés, mentori és humán szolgáltatás

Makó: 2017. június 28. Makói Járási Hivatal (6900 Makó, Deák Ferenc u. 6., Foglalkoztatási Osztály, I. emeleti Tárgyaló)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.