Hírek Kék hírek Makó

Még mindig vizsgálják a makói “koronaékszer” ügyét

Négy hónapra ismét meghosszabbította a Makó Térsége Viziközmű Kft. ügyében elrendelt nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség.

MH-Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármestert, 2015 májusi ülésén hatalmazta fel a képviselő-testület arra, hogy tegyen feljelentést a Makó Térségi Viziközmű Kft. ügyében, ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt.

A cég átvilágítása során ugyanis arra bukkantak, hogy a kft-nél 2011 és 2013 között túl sok jutalmat, prémiumot fizettek, és indokolatlanul szerveztek ki vállalkozásoknak bizonyos munkákat. A volt vezérigazgató korábban azt nyilatkozta, hogy mindig a tulajdonos önkormányzatok utasításai alapján működött a Makó Térségi Viziközmű Kft., nem voltak törvénytelen, indokolatlan kifizetések, a kiszervezés pedig gazdaságilag indokolt döntés volt.

Az átvilágítás során kiderült, hogy a külső cégeket a Makó Térségi Víziközmű Kft. akkori dolgozói alapították, s a munkákat a megbízójuk eszközeivel és gépeivel végezték. A nyilvánosság elő került jegyzőkönyvek szerint a vízmű vezérigazgatója béremeléséről és jutalmazásáról a tulajdonos polgármesterek döntöttek, de csupán az emelés mértékéről tudtak, annak összegéről nem. A cég maroknyi kiemelten jutalmazott dolgozójának jutalmairól pedig a vezérigazgató döntött.

A nyomozás több végeredménnyel is befejeződhet: így azzal, hogy vádemelési  javaslatot tesznek, s akkor a bíróság elé kerül az ügy. De azzal is végződhet, hogy nem tesznek vádemelési javaslatot senki ellen.

Ön szerint megtalálják valaha az ismeretlen tettest?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.